4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çöplük alanı Akgedik’e taşınacak

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Develi projesinden çok uzak olması nedeniyle kesin vazgeçtiklerini, çöplük için Akgedik bölgesinde yerleşim birimlerinden uzak yeni bir alan keşfettiklerini söyledi.

Manisa’da son yıllarda polemik konusu haline gelen çöplük meselesine yeni belediye yönetimi farklı bir çözüm getirmeye hazırlanıyor. Daha önceden Saruhanlı’ya bağlı Develi köyü civarına çöplük yapılması planlanmış ancak köylülerin tepkileri üzerine sorun çıkmaza girmişti. Köylüler konuyu mahkemeye taşıyarak hukuk sürecini başlattı. Bu arada yerel seçimler yapıldı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa’nın en önemli meselelerinden birisi olan çöplük sorununa çözüm bulacaklarını açıkladı.

Manisa’nın yerel televizyonu ETV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, Develi’ye çöplüğü kurmayı düşünmediklerini söyledi. Develi köyünün Manisa’ya 35 kilometre mesafede olduğunu hatırlatan Ergün, “Turgut Özal mahallesindeki çöplük alanı Manisa’ya 10 kilometre uzaklıkta. Siz eğer çöplüğü develiye kurarsanız o zaman çöp toplama maliyetiniz çok ciddi boyutlara ulaşır ve bunun altından kalkamazsanız. Zaten şuanda bile en önemli giderlerin başında geliyor. Bu nedenle Develi projesini düşünmüyoruz” dedi.

Manisa’nın çöp sorununu çözmek için çeşitli araştırmalar yaptıklarını ifade eden Ergün, “Akgedik bölgesinde yerleşim birimleriyle hiç bir ilgisi olmayan bir alan bulduk. Burası çöplük için hem ideal hem de Manisa’ya daha yakın. Şuan için düşünce aşamasında ancak projeye oldukça sıcak bakıyoruz. Belediyenin menfaatleri açısından da son derece mantıklı. Projeyi uygularsak çöplüğün sadece yeri değişecek, mesafe yaklaşık olarak aynı kalmış olacak” dedi.

Uydukent projesi kapsamında 4 bin konutun Akgedik’e yapılacağının hatırlatılması üzerine Başkan Ergün şu yanıtı verdi: “Çöplük için düşündüğümüz alan kesinlikle TOKİ için ayrılan alana çok uzak. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:36:19
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 16:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?