4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Cumhuriyet'e görkemli kutlama

MANİSA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyetin kuruluşunun 86.yıldönümü nedeniyle kutlamalara katılan genç yaşlı binlerce Manisalı, büyük coşku yaşadı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlamalara Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, askeri ve sivil erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde Vali Güvenç, kutlamaları izlemeye gelen binlerce kişiyi selamladı.

Konuşma yapan Vali Güvenç, özgürlüğün ve bağımsızlığın değerini büyük tarihsel acılar içinden çıkarak öğrenen Manisalıların, bu bayramın anlamını daha derinden yaşamakta olduğunu ifade ederek, "Ben bugün milletimizi ve ülkemizi, gücünün farkına yeterince varamamış bir dev olarak düşünüyorum. Bu topraklarda hepimize yetecek kadar aş, ekmek, hürriyet ve gelecek ümidi olduğunu düşünüyorum. Sevgi ekseninde, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, bu toprakların sahip olduğu tarihsel ve kültürel mirasa sahip çıkarak 'Büyük Türkiye' hedefine yürümeliyiz diye düşünüyorum." dedi.

Milli birlik ve kardeşlik bağları korunduğu, güçlendirildiği müddetçe hiçbir zorluğun Türkiye'yi medeniyete, refaha, özgürlüklere giden yoldan döndüremeyeceğini belirten Vali Güvenç, "Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin yaşadığı bu toprakların hakkını vermeliyiz. Çalışkan, iyimser, barışçı olmalıyız. Daha güzel günlere olan inanç yaşama ümidimizi beslemeli, birbirimize tahammül ve hoşgörü kültürümüzü güçlendirmeliyiz." diyerek konuştu.

Daha sonra çeşitli sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Askeri bando eşliğinde yapılan geçiş sırasında özellikle asker ve gaziler alanı dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Cumhuriyet dönemindeki önemli gelişmeleri sembolize eden öğrencilerin hazırladığı kompozisyonlar büyük ilgi gördü. Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, itfaiye, izci grupları, Kızılay gibi bir çok önemli kuruluş geçiş töreninde yer aldı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (MESOB) bağlı esnaf odalarına ait araçların geçişinin ardından vatandaşlar geçiş yapan öğrencileri alkışladı.

MANİSA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
MANİSA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
MANİSA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
MANİSA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
MANİSA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 13:55:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 17:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can ugur IP: 78.187.52.xxx Tarih : 4.11.2009 10:23:59

29 ekimde piyade tugayinda yuruyen hucum yelekli silahli askerler takimlarinin en başindaki kişiyim cok mutluluk ve vurur verici bir bayram gecirmiştik manisa cumhuriyetine bagli oldugunu göstermişti.... ben sivasliyim ilk defa  geldim manisaya acemi egitimimi tamamlamak icin ve su an izindeyim