30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Damızlık sığırlar podyuma çıktı

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından birincisi düzenlenen Damızlık Sığır Güzellik Yarışması büyük ilgi gördü.


Manisa Fuar Alanı'nda düzenlenen yarışma 4 kategoride yapıldı. Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkez Birliği Başkanı, Aydın, Balıkesir, İzmir birlik başkanları, siyasi parti temsilcileri, firma yetkilileri ve çok sayıda davetlinin izlediği yarışmada sığır, düve ve buzağılardan oluşan toplam 40 hayvan ayrı kategorilerde yarıştı. Fuar alanında kurulan çadırın içinde etrafı çitle
çevrilen özel bir alan içinde dolaştırılan hayvanlar hakemler ve izleyicilere gösterildi. Zaman zaman bakıcılar hayvanları zapt etmekte zorlanırken özellikle buzağılar çocuklardan büyük ilgi gördü.


Yarışmanın hakemlerinden Emre Vural, "Bu yarışmalarda asıl amaç hayvancılığı Türkiye'de geliştirmek ve sevdirmektir. Dereceye giren hayvanları seçerken 16 kriteri dikkate alarak karar verdik. Bu yarışmanın hayvancılık sektörüne fayda sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.


Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ve Vali Cellaettin Güvenç'in yaptığı konuşmaların ardından yarışmada emeği geçenlere inek maketi hediye edildi. Daha sonra yarışmanın sonuçları açıklandı.


İzmir bölgesi hakemlerinden Emre Vural ve Manisa bölgesi yardımcı hakemlerinden Yüksel Küçükkaraca'nın yaptığı değerlendirmeler sonucunda sığır kategorisinde 1.laktasyon birincisi Turgutlu yetiştiricilerinden Mehmet Özşirvan'a ait Yeşim isimli sığır oldu. Turgutlulu'dan Taşağıl Ltd.Şti.'ne ait Sezen isimli sığır ikinci, Alaşehirli yetiştiricilerden Faik İşçimenler'e ait Beyaz-1 ise üçüncü oldu. Turgutlulu yetiştirici Mehmet Özşirvan'a ait Feryal isimli sığır 2.laktasyonun birincisi olurken, ikinci
Ahmetli'den Ali Gürbüz'e ait Derya, üçüncü ise Arif Özdemir'in yetiştirdiği Kiraz oldu.
Düve kategorisinde ise Manisa merkezden iş adamı Salim Yavaş'a ait Eylem isimli düve birinci oldu. Arif Özdemir'in Dilara adlı düvesi ikinci, Ahmet Dinçeroğlu'na ait Prenses ise üçüncü oldu. Buzağı kategorisinde hakem heyeti kararsız kaldığı için tüm buzağılar şampiyon ilan edildi.


Şampiyon olan hayvanların sahiplerine çeşitli hediyeler, kupa katılım sertifikası verildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?