7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

DDY Genel Müdürü acılı aileyi ziyaret etti

Devlet Demir Yolları Genel Müdürü (DDY) Süleyman Karaman, dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 8 yaşındaki Kader Aydın'ın ailesine başsağlığı dilemek üzere Manisa'ya geldi. Beraberinde Vali Vekili Sait Topoğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar ile birlikte Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Aydın Ailesi'ni evinde ziyaret eden DDY Genel Müdürü Karaman, aileye başsağlığı dileğinde bulunarak, kurum olarak çok üzüntülü olduklarını ifade etti. Daha sonra bir süre bir kahvehanede vatandaşlarla görüşerek tren yolları ve hemzemin geçitlerle ilgili sıkıntılarını dinleyen Karaman, ardından dün kazanın meydana geldiği hemzemin geçidinde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yalan DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Dünkü kazadan dolayı Devlet Demir Yolları olarak çok üzüntülüyüz. Biz kimsenin malına canına zarar gelsin istemiyoruz ama bizim de bir sıkıntımız var; tren hemen durmuyor" dedi.
Türkiye genelinde Manisa'nın da aralarında bulunduğu tehlikeli hemzemin geçitlerine bariyer kurma projelerinin olduğunu ve bu konuda çalışma yaptıklarını kaydeden Karaman, "Ama bu kaza tam bu işlere başladığımız zaman meydana geldi. Bu nedenle hemen burada tedbir almaya başlayacağız. Önce meskun mahalden geçen tren yolun çevresini telörgü ile kapatacağız ve hemzemin geçidine de insanlı bariyer kuracağız. İleriki dönemde ise otomatik bariyer sistemine geçeceğiz. Manisa Belediyesi de ekipman olarak destek verecek" diye konuştu.
İnsanlı bariyerlerin 2 hafta sonra kurulmaya başlayacağını açıklayan DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, Manisa'da tespit edilen 6 hemzemin geçidinin bu şekilde kontrol altına alınacağını, buna paralel olarak Türkiye genelinde de toplam 4 bin adet hemzemin geçidine maliyeti 30 bin dolar olan bariyerlerden konulacağını açıkladı.
Bu arada, daha önce de onlarca tren kazasının meydana geldiği aynı yerde, bir kaç ay önce görevlendirilen trafik görevlilerinin, bariyerler kuruluncaya kadar göreve devam edeceği belirtildi.
iha-manisa
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 09:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?