4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Define avcılarına suçüstü

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, kaçak tarihi eser kazısı yapan 7 kişi suç üstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Evrenli köyü sınırları içerisinde yapılan kaçak kazı alanına baskın düzenledi. Burada tarihi eser aradıkları belirlenen C.K. (49), F.B. (40), S.T (27), B.D. (20), L.A. (58), İ.S. (31) ve Ö.B. (27) suçüstü yakalandı.

Şüphelilerin yaklaşık bir yıldır bu alanda kazı çalışması yaptıkları, kazı alanında haramiler ve eşkıyalara ait hazinenin olduğu iddia ediliyor. Kaçakçıların kazı alanına bölgeden geçen elektrik hattından kaçak elektrik çektiği, hazineye ulaşmak için 12 metre tünel kazdıkları, 3 metre derinliğe inerek 3 metre düz devam edip 1 metre yüksekliğe çıktıkları, 10 metre daha düz tünel açtıktan sonra tekrar 8 metre derinliğe indikleri, en son varılan hedefte bulunan mermer sütunu kırmaya çalışırlarken suçüstü yakalandıkları belirtildi.

Kazı alanında kazma, kürek, seyyar elektrik kabloları, balyoz, taş kırmak için matkap, el fenerleri, halatlar gibi malzemeler ele geçirildi. Kazı alanı jandarma tarafından koruma altına alındı. Şüpheliler ise adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 23:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?