4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Demirci'de 6 çiftçiye bahçe traktörü

Manisa'nın Demirci ilçesinde Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında yüzde 50 hibe desteğinden yararlanan 6 çiftçiye bahçe için el traktörü dağıtıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarımsal makine ve ekipman almak için Demirci'den 9 çiftçinin bahçe el traktörü, 1 çiftçinin pulverizatör, 1 çiftçinin de yağmurlama sistemi için müracaat etti.

Müracaatlarının kabul edilerek sözleşme imzalandığını belirten Demirci İlçe Tarım Müdürü M. Akif Şenyürek, “Müracaatı uygun görülerek sözleşme imzalanan çiftçilerin mevzuata uygun olarak aldıkları makine ve ekipman bedelinin yarısı hibe olarak bakanlık tarafından ödenecek. Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artırmak amacı ile yürürlüğe konulan makine ve ekipman alımı desteklemesinden azami sayıda çiftçimizin yararlanması için çabalarımız devam edecektir." dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?