30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Demirci'de engelli vatandaşların çilesi

Demirci ilçesinde yaşayan bedensel engelli vatandaşlar, bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki fiziki ortamların kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek bu duruma tepki gösterdiler.

Demirci ilçesinde yaşayan bedensel engelli vatandaşlar özellikle Devlet Hastanesi'nin bazı polikliniklerine giriş ve çıkışlarda zorluklar yaşadıklarını belirterek yetkililerin kendilerine lehine düzenleme yapmasını talep ettiler. Bedensel engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar hakkında bilgi veren Bedensel Engelliler Derneği eski şube başkanı Mustafa Temiz, “Türkiye'de engelliler için çıkarılan yasalar var. Ancak hükümetin son yıllarda engellilerle ilgili çıkardığı yasalar ilçemizde uygulanmıyor. Demirci'nin sahibi yok mu? Özellikle hastane binalarının nasıl yapılması gerektiği ve mimari engellerin kaldırılması, engellilere göre düzenlemelerin yapılması yasalarımızda açıkça belirtilmiştir. Buna rağmen engelliler lehine gerekli düzenlemeler yapılmamaktadır. Bunun sonucunda da gördüğümüz bu rezalet yaşanmaktadır. Burası, her vatandaşın yararlanabilmesi gerektiği bir sağlık kuruluşudur. Hastalar, engelliler, çocuklar ve yaşlılar bu polikliniklerden merdivenleri aşamadıklarından yeterince yararlanamıyorlar. İnsanların devletin sağlık hizmetinden yararlanması bir anayasal haktır. Bu rezaletin bitirilmesi için yöneticilerimizi ve sağlık hizmetlerinde Demirci'yi kendi kaderine terk eden ilgisiz ilgilileri göreve çağırıyorum. Bu polikliniklerin mimari engelsiz bir yere taşınıncaya kadar veya buranın hastaneye yakışır bir şekilde düzenleme yapılıncaya kadar tepkimizi göstereceğiz. Sayın Manisa Valimizin, İl Sağlık Müdürümüzün bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeref tütün IP: 88.251.25.xxx Tarih : 8.10.2008 16:03:19

Demirci ilçesine üniversiteye kayıt olmak için gittiğimde gördüm ki,kaymakamlığından,belediyesine kadar devletin ana resmi binalarının hiçbirinde engelliler düşünülmemiş.Mustafa Temiz başkanlada tesadüfen tanıştım.TEPKİSİ HAKLI SONUNA KADAR ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZIN BU TEPKİSİNİ DESTEKLİYORUM.İÇİMDEN DEMİRCİ'Lİ İDARECİLERİ YAPTIKLARI BU BİNALARIN ÖNÜNDE TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNDİRİP HADİ BAKALIM ŞİMDİDE MAKAMLARINIZA ÇIKIN DEMEK GELİYOR AMA NEYSE..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN BAŞKANIM..