5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Demirci'de kuduz karantinası

Demirci ilçesine bağlı Ulacık köyünde hayvanlara saldıran tilkinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Gürültü üzerine hayvanlarına bakan Ulacık köyü sakinleri, koyunlarına saldıran tilkiyi vurarak öldürdü. Tilkiyi kaçmadan vurabildiklerini ve sabah ilk iş olarak Tarım Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduklarını belirten köy halkı, tilkinin insanlara veya başka hayvanlara saldırmadan ele geçirilmesini bir şans olarak değerlendirildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, olay mahalline gelerek tilki tarafından ısırılan hayvanları muayeneden geçirdi. Tarım yetkilileri, tilkinin başını alarak Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. Laboratuvar incelemesi sonucunda hayvanlara saldıran tilkinin kuduz olduğu tespit edilince bölge karantinaya alındı.

Demirci İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim M.Akif Şenyürek, Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderilen numunede tilkinin kuduz olduğunun kesinleştiğini belirterek, köyde gerekli idari ve fenni tedbirlerin alındığını, kordon ve karantina tedbirlerinin uygulamaya konulduğunu söyledi. Küçükbaş hayvanlar ve kanatlı hayvanların üç ay, büyükbaş hayvanlar, tek tırnaklı hayvanlar ve etçil hayvanlar için ise altı ay hayvan giriş çıkışının yasaklandığını belirten Şenyürek, "köyde aşılama ve hastalıkla ilgili eğitim çalışmalarının yapıldığını" sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 18:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?