5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Demirci'de kuduz tilki paniği

DEMİRCİ'DE KUDUZ TİLKİ PANİĞİ

Demirci ilçesine bağlı Çanakçı köyünde kuduz tilki paniği yaşandı.

Demirci'de, bir süre önce kuduz bir tilkinin hayvanlara saldırdıktan sonra köylüler tarafından öldürülmesi sonrasında tilkinin kafası Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderilmiş, Enstitü raporu ile tilkinin kuduz olduğunun kesinleşmesi üzerine Ulacık köyünde karantina tedbirleri uygulanmıştı. Bu köyde karantina tedbirleri devam ederken ilçenin Çanakçı köyünde de şimdi ikinci bir kuduz tilki paniği yaşanıyor.

Köye gelen tilkinin Çanakçı köyünden Ramazan Acar'ın otlaktaki keçi sürüsüne saldırdığı ve tilkinin Ramazan Acar tarafından öldürüldüğü belirtildi. Olaya müdahale eden İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Çanakçı köyünde de kordon ve karantina tedbirleri uygulamaya kondu. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tilkinin kafasının Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiği, enstitü raporu ile tilkinin kuduz olduğunun kesinleştiği belirtildi. Karantina altında bulunan Çanakçı ve Ulacık köyü sakinleri, önceki yıllara göre bu sene ormanda çok sayıda tilki olduğunu bunun da endişe yarattığını söylediler.

İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim M.Akif Şenyürek, birden fazla tilki saldırısı sonrasında iki köyde kuduz hastalığı çıkması nedeniyle her iki köyün karantinaya alındığını, idari ve fenni tedbirlerin alındığını, başıboş gezen köpeklerin tehdit unsuru oluşturması nedeniyle İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nca bir karar alındığını söyledi. Şenyürek, "hastalık çıkan köylerin 10 km çevresindeki köylerde ve ilçe merkezinde köpeklerin bağlı tutulması yönünde karar alındığını, alınan karara uymayan ve hayvanlarını bağlamayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağını" belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 16:04:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 18:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?