4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Demirci'de mehterli asker uğurlama

Manisa'nın Demirci ilçesinde, 1989/1 tertip askerlik görevini yapacak gençler, Demirci Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel 17. asker uğurlama töreniyle birliklerine uğurlandı.


Belediye hizmet binası önünde yapılan törene Demirci Kaymakamı Metin Selçuk, Belediye Başkanı Mithat Erşahin, Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Kenan Ekmekçioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, İlçe Müftüsü Duran Turgut, diğer protokol üyeleri, davetliler ve asker aileleri katıldı. Törende konuşan Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Kenan Ekmekçioğlu, ''Layığıyla yaptığınız her hizmet ve her dakika ibadettir. Şerefiyle uğurlandığınız memleketinize görevinizi tam yapmamın vermiş olduğu huzur ile, kendinizi geliştirmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve öğrenmiş, vatanın ve cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak geri dönmektir. Artık birer asker olarak sizlere verilen emir gereği yolculuğunuz esnasında emniyet tedbirlerine dikkat edeceksiniz." dedi.


Demirci Belediyesi Başkanı Mithat Erşahin ise konuşmasında, her Türk gencinin hayatında önemli ve unutulmaz bir yeri olan askerlik görevini bu gençlerin de başarıyla tamamlayacaklarını ifade ederek, “Vatanının kutsal bekçiliğine soyunan kahraman gençler ve değerli aileleri, vatanı beklemeye, Türk milletinin gururunu yükseklere taşımaya aday olan bu gençlerin hepsinin alınlarından öpüyor güle güle gidin, sağ salim dönmelerinizi temenni ediyorum'' dedi.


Askerliğini yapmış ve askere gidecek gençlerin konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Duran Turgut'un yaptığı duadan sonra kurban kesildi. Ardından mehteran takımı ile belediye hizmet binası önünden Mehmet Akif Meydanı'na kadar yürüyen gençler, daha sonra protokol üyeleri ve aileleri ile tek tek vedalaşıp dualarla birliklerine uğurlandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?