30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Demirci'de 'Türkiye Okuyor' kampanyası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları koordinasyonunda düzenlenen ''Türkiye Okuyor'' kampanyası, Manisa'nın Demirci ilçesinde de başladı. 

Kapanyayla ilgili Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında ilçede toplantı düzenlendi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri, okul müdürleri, Halk Kütüphanesi ve özel kütüphane temsilcileri ile yerel basın temsilcileri katıldı. 

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ilçede bulunan okulların fiziki donanımlarının öğrencileri okumaya yönelik teşvik için uygun olduğunu kaydederek, kampanya dahilinde ilçeye bağlı köy okulu ve kahvehanelerde uygun okuma yerleri oluşturularak, vatandaşların okumaya teşvik edileceğini söyledi. Kıcıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı yayınları içerisinde yer alan tüm kitapları halkla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, bilgi toplumu olabilmek ve teknoloji yarışına girebilmek için toplumun tüm kesimlerinin daha çok okuması gerektiğini söyledi. Bugünkü toplantının amacının fikir alış-verişinde bulunarak planlamalar yapmak olduğunu ifade eden Kaymakam Kıcıroğlu, "Yapacağımız çalışmalar belirli dönemler dahilinde raporlanarak tarafımızdan valiliğe gönderilecek" dedi. 

Türkiye'de okuma konusunda yetersiz olunduğuna dikkati çeken Kıcıroğlu, yapılan araştırmalara göre televizyon izleme saatlerinin kişi başına günde 2-3 saati bulduğunu, eğitimli insanların bile okumadığını söyleyen Kıcıroğlu, her kesimden insana okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflendiğini ve özellikle çocuklara okuma alışkanlığının ilk önce ailede kazandırılacağını belirterek anne-babaları çocuklarına örnek olmaya çağırdı. Okuma alışkanlığını kazandırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla toplantıya katılan heyetten projeler isteyen Kaymakam Kıcıroğlu insanlarımızın önce kendileri için okuması gerektiğini belirterek, tüm halkımızın okuma alışkanlığını kazanma konusunda katılımlarını istedi. 

Toplantıda ayrıca okuma günleri düzenlenmesi, kitap toplama kampanyaları oluşturulması ve buna bağlı olarak gezici kütüphanelerin oluşturulması vatandaşlara okuma alışkanlığını sevdirilmesi amacıyla seminerler düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?