4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Demirci'ye atık su arıtma tesisi

Şehiriçi kanalizasyon şebekesinin toplayacağı pis suları arıtmak için, Manisa’nın Demirci ilçesine Avrupa standartlarına uygun arıtma tesisi yapılması için ilk adım atıldı.

Demirci ilçesinde yapılacak olan ve yüksek teknoloji donanımlı tesisin yapılacağı yer ve proje ile ilgili olarak, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğüne giderek, arıtma tesisi kurulması için yetkililerden gerekli bilgi aldı.

Avrupa Birliği’nce 2015 yılına kadar bitirilmesi şart koşulan arıtma tesisinin şebeke proje ihalesinin İller Bankası’nca yapılacağını belirten Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, proje bedelinin yüzde 70’inin İller Bankası tarafından, yüzde 30’unun öz kaynaklardan karşılanacağını söyledi.

İnşaat ihalesinin yapılacağını ve inşaat bedelinin bir kısmının da Çevre ve Orman Bakanlığı ve AB fonlarından karşılanacağını vurgulayan Başkan İhsan Temel, “Demirci’de çevre sorunları zamanla ortadan kalkacaktır. İlçemizin kalkınması için büyük gayret içerisindeyiz. Şuan ilçemizin çevre sorunlarını çözmek amacıyla arıtma ve kanal altyapısı için çalışmalara başladık. Yüksek Teknoloji Atık Su Arıtma Tesisinin kurulması çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacak. İlçenin eksik kanallarını tamir edip boşa akan kanalizasyonları bir yerde toplayacağız. Çevre sorunlarını çözerek, havası, suyu ve toprağı tertemiz Demirci hedefimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?