30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Deprem ve yangın söndürme tatbikatı

Sivil Savunma Teşkilatı'nın kuruluşunun 49. yıldönümü ve Sivil Savunma Haftası sebebiyle Manisa Özel Doruk Eğitim Kurumları'nda öğrencilere olası bir depremde boşaltma ve yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı. 

Tatbikatta bir deprem canlandırılarak, öğrencilerin depremin ilk anlarında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğini, olası bir yangın anında yangına hangi yöntemlerle nasıl müdahale edecekleri gösterildi. 

Siren sesiyle başlayan tatbikatta, Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ve 112 ambulansı olay yerine geldi. Sivil savunma ekipleri ve okulun arama kurtarma kolunda görevli öğrenciler, ilk olarak okullarında afet sırasında yaralı olarak okulda kalan öğrencilerin kurtarılmasını gerçekleştirdiler. Kurtarılan öğrenciler, ilk yardımları yapılmak üzere olay yerinde hazır bulunan ambulansa taşındılar. Daha sonra okulun üst katlarında yaralı olarak mahsur kalan 3 öğrenci ve 1 öğretmenin kurtarılmasıyla kurtarma sona erdi. 

Tatbikat sonlandıktan sonra, okullarda, evlerde, iş yerlerinde çıkabilecek olası bir yangına nasıl müdahale edileceği öğrencilerin katılımıyla uygulamalı olarak başarı ile yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 13:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?