8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Dere ıslah çalışmaları sürüyor

Manisa'da şehrin merkezinde bulunan derelerin üzerleri kapatılarak görüntü ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla belediyesi tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları Uncubozköy deresi ile devam ediyor. 

Manisa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Uncubozköy Deresi çevresinde bulunan apartmanların temellerinin daha sağlam olması ve toprak kaymasını önlemek amacıyla Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ve 188 bin 931 YTL'ye mal olacak dere ıslah çalışmaları 90 gün içerisinde tamamlanacağı açıklandı. 

Manisa'da mevcut olan sorunların uzman kadrolar sayesinde teker teker çözdüklerini belirten Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, "29 Eylül 2006 tarihinde başlayan çalışmalarımız ekiplerimizin durmaksızın çalışması sonucunda bitme aşamasına gelmiştir. Mevcut çalışmanın esas amacı dere yakınında bulunan binaların temellerinin daha da sağlamlaşması ve olabilecek toprak kaymalarını önlemek. Bunun için derenin üzerini kapatmayacağız. Dere ıslah çalışması bittikten sonra çevre düzenlemesi de yapılacaktır." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 18:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan darcan IP: 85.102.94.xxx Tarih : 17.11.2006 17:55:30
Derelerin ıslahı gerçekten Manisa'mız için çok önemli.Acaba çaybaşı deresi içinde bir projeniz olacakmı çalışmalarınızın devamını dilerim.