30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Dere yatağı park oldu

Manisa Belediyesi tarafından 75.Yıl mahallesi içinden geçen dere yatağının üstü kapatılarak, yeşil alan ve park yapıldı.


Manisa’da Uncubozköy’den gelerek Laleli’ye doğru uzanan dere yatağı çöp yığınlarıyla dolmuştu. Suyun debisi düştüğü için çevreye pis kokular saçan dere yatağının 75.Yıl Mahallesi’nden geçen bölümünün üstü kapatıldı. Uzun süren çalışmalar sonucunda derenin üstü dev bir parka dönüştürüldü. 75.Yıl Mahallesi yapılan bu çalışmayla yeni bir yeşil alana kavuşmuş oldu.


Yapılan yeşil alan düzenlemesi Cumartesi pazarından yola kadar uzanıyor. Baladiye tarafından yeşil alan içinde çay bahçesi ve dinlenmek için banklar kuruldu. Yeşil alanda yaklaşık 500 metrelik yürüyüş parkuru yapıldı. Bölge ağaçlarla donatıldı. Yıllarca pis kokuların yayıldığı alanda artık çiçek ve ağaç kokusu hakim.

Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa’da alt yapı kadar üst yapıya da önem verdiklerini belirterek, “Şehrin güzelleşmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Manisa yeşiliyle, parkları ve bahçeleriyle, sokaklarıyla modern bir kent olmalıdır. Bunun için çaba sarf ediyoruz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 22:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?