4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Dere yataklarına neşter

MANİSA'DA DERE YATAKLARINA NEŞTER

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediye sınırları içinde kalan derelerin yataklarının düzenlenmesi üzerlerinin kapatılması konusunda çalışma başlatılması talimatını verdi.

Dere yataklarının bulunduğu bölgeleri gezen Ergün, özellikle Devlet Su İşlerinin (DSİ) de sorumluluğuna giren Tabak deresi ve civarının acilen düzenlenmesi için yerinde inceleme yaptı. Gediz köprüsü yakınlarında, belediye ekiplerinin dere yatağını temizlediği bölgede tespitler yaptıran Başkan Ergün, Spil'den Gediz'e ulaşan derenin 2 kilometrelik hattının temizlenen kısımlarının düzenlenmesi için DSİ ile işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Ergün konuşmasına şöyle devam etti; “Manisa kent merkezinde çeşitli yerlerde aktif dere yatakları var. Bunların ıslahı ve düzenlenmesi konusunda çalışmalarımız oluyor. Acil olarak Kuşlubahçe Mahallesinde İzmir-Bursa Karayoluna paralel olarak akan Tabak deresinde dere yatağında çalışma yaptık. Burası aşırı yağışlarda taşıyor ve yolu tehlikeye düşürüyordu. Bu nedenle ekiplerimiz Kuşlubahçe kavşağından Gediz Kavşağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik kısımdaki dere yatağını temizleyerek dere yatağını düşürdü, etrafına set yapılarak taşkınlar önlendi ancak burası için kalıcı bir çözüm gerekiyor. Önceki yıllarda Devlet Su İşleri yetkilileri dere yatağının düzenlenmesi durumunda belediye ile işbirliği içerisinde dere yataklarının komple düzenlenmesi ve ıslah edilerek kapatılması konusunda görüşleri olmuş. Devlet Su İşleri ile ilerleyen günlerde görüşmeler yaparak bu soruna neşter vuracağız,”

Kent girişindeki görünümün düzenlenmesi ve yeni merkezlerin oluşturulması için Gediz Köprüsü mevkiinin temizlenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Cengiz Ergün, “ Gediz Köprüsüne yakın yerdeki dere yatakları üzerlerinin açık olması nedeniyle yıllardır kötü görünüme neden oluyor. Buralar ayrıca sivrisinek yatağı ve sinek sorunun başlıca nedenlerinden. Manisa'nın girişindeki bu kötü görünümü ortadan kaldırmak istiyoruz. Sonuçta burası Manisa'nın ilk göze çarpan yeri. İl dışından özellikle İstanbul'dan ve diğer illerden gelen konuklar ilk olarak Gediz köprüsünden geçerek ilimize giriyorlar. Buranın bizim için ayrı bir önem var ve düzenlemelerimizi de bu yönde yapıyoruz. Buraya ilerleyen yıllarda yeni işletmeler, iş yerleri kurulacaktır. Bunun için bölgedeki çevre düzenlemesinin de modern olması gerekiyor. Ekiplerimizin çalışması da bunun için” diye konuştu.

MANİSA'DA DERE YATAKLARINA NEŞTER
MANİSA'DA DERE YATAKLARINA NEŞTER
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 15:33:03
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 15:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?