5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Dereden neler çıktı neler!

MANİSA ÇAYBAŞI DERESİ'NDE TEMİZLİK

Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hafta sonu gerçekleştirdikleri mesaiyle, Çaybaşı Deresi'nde temizlik yaptı.

Temizlik İşleri Saha Amirleri ve beraberindeki 30 kişilik temizlik ordusu, şehrin prestij yerlerinden olan Niobe Ağlayan Kaya ve Çaybaşı Deresi'nin bulunduğu alandaki dere yatağını, amfi tiyatroyu, bölgede bulunan diğer önemli yerleri detaylıca temizledi. İlk olarak Çaybaşı Deresi olarak bilinen Niobe Ağlayan Kaya, kayadan başlayan ve Kırmızı Köprü istikametinde son bulan temizlik çalışmaları sırasında, dere yatağından çıkan çöpler, temizlik işleri çalışanlarının yanı sıra, mahalle sakinleri tarafından da hayretle izlendi.

Yapılan temizlik çalışmasında, dere yatağından, traktör tekerlekleri, çok sayıda otomobil tekerlekleri, çekyatlar, kanepeler, halılar, battaniyeler ve moloz yığınları çıktı. Temizlik ekibinin 8 saat süren hummalı çalışmasında dere yatağı ve civarlarından 10 traktör dolusu çöp çıkartıldı. Dere yatağının derin olması nedeniyle, temizlik ekipleri çöpleri yukarı çekebilmek için halat ve çuval kullandı.

Ekiplerin çalışmalarını dikkatle takip eden çevre sakinleri, temizlik ekiplerinin yapmış olduğu hummalı çalışmaların bitmesinin ardından, Belediye ekiplerine teşekkür ettiler. Belediye yetkilileri, dere yatağının temiz tutulması konusunda bölge halkının da duyarlı olması gerektiğini söyledi, dere yatağına çöp atanların uyarılması konusunda vatandaşın dikkatli davranmasının çevre temizliği adına gerekli olduğu bildirildi.

MANİSA ÇAYBAŞI DERESİ'NDE TEMİZLİK
MANİSA ÇAYBAŞI DERESİ'NDE TEMİZLİK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:36:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?