5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Dernek kirası belediyeden

SALİHLİ BELEDİYESİ, ROMAN DERNEĞİ'NİN KİRA GİDERİNİ ÖDEME KARARI ALDI

Manisa'nın Salihli ilçesinde, Belediye ile Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokol ile derneğin kira giderinin belediye tarafından ödenmesi kararlaştırıldı.

Salihli Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin roman kültürünün yaşatılması ve gençliğin topluma kazandırılması amacıyla Şehitler Mahallesi Çiçek Caddesi üzerinde bulunan ve dernek tarafından kiralanan binanın kira bedelinin Salihli Belediyesi tarafından ödeneceğini belirten Başkanı Okay “Salihli’de yaşayan roman vatandaşlarımız bir çatı altında olma kararı aldılar. Bu çatı altında kendi dertlerini çözecekler” dedi.

Bugüne kadar demokratik devlet, örgütlü toplum ve özgür birey dediklerini belirten Başkan Okay “Bu anlayışımız elbette bu tür örgütlenmeyi kılıyor. Türkiye’nin bir gerçeği var ve dernekler sıkıntı içine düşebiliyor. Salihli’deki roman derneğimizin de en önemli sorunu ise dernek kira bedelidir. Her alanda olduğu gibi bu alanda da yardımcı olma kararı alık” diye konuştu. Başkan Okay, Roman vatandaşlara katkı sağlamak için bu tür bir protokol imzaladıklarını belirterek “Dernek uygun faaliyette bulunduğu müddetçe kira bedeli belediyemiz tarafından ödenecek” dedi.

Salihli Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Duygun ise göstermiş oldukları bu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’a teşekkür etti.

SALİHLİ BELEDİYESİ, ROMAN DERNEĞİ'NİN KİRA GİDERİNİ ÖDEME KARARI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 12:59:05
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 13:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?