7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Dersimiz YTL

Manisa Defterdarı Ali İhsan Tunçağıl, aralarında Vali Orhan Işın'ın da bulunduğu resmi kurum ve kuruluşların müdürleri ile üst düzey idarecilerine, Yeni Türk Lirası (YTL) hakkında bilgi verdi.

Valilik 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Orhan Işın'ın yanı sıra vali yardımcıları, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Bulut, İl Emniyet Müdürü Kahraman Koçak, diğer resmi kurum ve kuruluşların müdürleri ile üst düzey idareciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda önce katılımcılara Merkez Bankası'nın bastırdığı YTL bilgilendirme kitapçığı dağıtıldı. Defterdar Ali İhsan Tunçağıl, TL'den neden 6 sıfırın atıldığı, uygulamanın neden yılbaşında başlatıldığı, YTL'nin ülke ekonomisine katkıları, günlük hayata getireceği kolaylıklar, enflasyonist etkisi konularında bilgiler verdi.

Ayrıca, YTL bankson ve madeni paraların TL karşılıkları, küsuratlı işlemlerin nasıl yapılacağı, her ikisi arasındaki değişim oranını anlatan Tunçağıl, özellikle YTL'ye geçişle birlikte Türk Lirası'nı içeren mevzuat ile idari, adli ve hukuki işlemlerin YTL'ye göre nasıl sonuçlandırılacağı konusunda bilgiler aktardı.

 TL'den 6 sıfırın atılmasının hem psikolojik hem de teknik bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Defterdar Ali İhsan Tunçağıl, son olarak banknotların kullanımında dikkat edilmesi gereken konulara yer verdi. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantı sonrası Vali Işın, YTL'nin ülkemize bir her yönüyle bir çok yarar sağlayacağını ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

manisa
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 10:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?