5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Dev LED ekran üzerine devrildi

MANİSA'DA TALİHSİZ KAZA

Manisa'da, 471. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında Cumhuriyet alanında düzenlenen konserler için İzmirli bir firma tarafından kurulan dev led ekran, 18 yaşındaki Tuğba Bağcı isimli bir kızın üzerine devrildi.

Talihsiz olay bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mesir Festivali için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserler için kurulan dev led ekran, rüzgarın etkisiyle devrilerek o sırada önünden geçmekte olan Tuğba Bağcı isimli genç kızın üzerine devrildi. Evinden çıkıp çarşıya gitmek isteyen genç kız, geçirdiği kazayla yere yığıldı. Yanında yürüyen Muammer Saçak isimli genç ise kazayı ucuz atlattı.

Olayın ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç, valilik önündeki kalabalığı görünce kaza yerine geldi. Çevredeki esnaf, görgü tanıkları ve yoldan geçenler önce dev paneli kaldırdı daha sonra genç kızı kurtardı. Vali Güvenç de valilik personeline talimat vererek 112 acil ekiplerinin ve 155 polis imdat ekiplerine haber verilmesini istedi. Olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekipleri, genç kız ile konuşarak bilincinin açık olup olmadığını kontrol etti. Ekipler daha sonra genç kızı tedavisi için Manisa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Mehmet Akif Ersoy Lisesi son sınıf öğrencisi genç kızın önce çarşıda bir dükkana uğrayacağı daha sonra da dershaneye gitmek istediği öğrenildi. Genç kızın kafasında, sağ ayağında kırıklar meydana geldiği ve vücudunun bazı bölgelerinde ezilme olduğu ifade edildi. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

BEN KAÇTIM O KALDI

Olayın canlı şahidi olan Muammer Saçak isimli kişi, dev panelin alında kalmaktan 1-2 saniye ile kurtulduğunu anlattı. Saçak, çok fazla rüzgar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sırada hızlı adımlarla meydandan geçen genç bir bayan ile yan yana geldik. Çevredekilerden 'Geliyor, geliyor' diye bir ses duydum. Başımı yukarı kaldırdığımda panelin üzerimize geldiğini gördüm. Koştum ve kurtuldum. Olayın şoku ile bir süre hareketsiz kaldım. Ancak, daha sonra kızı kurtarmak için yapılan çalışmalara katıldım."

Bu arada, Mesir Festivali'ni organize eden kurumların temsilcileri olay yerine geldi. Manisa Belediye Başkan Yardımcıları, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri, Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile vali yardımcıları olay yerinde inceleme yaptı. Söz konusu dev ekranın Mesir Festivali kapsamında yapılacak olan konserler için Mesir Komitesi tarafından İzmirli özel bir firmaya kurdurulduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MANİSA'DA TALİHSİZ KAZA
MANİSA'DA TALİHSİZ KAZA
MANİSA'DA TALİHSİZ KAZA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 12:36:03
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 19:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?