4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Dev otopark için çalışmalar başladı

Manisa’da resmi törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nın altına yapılması planlanan iki katlı yeraltı otoparkı için zemin etüdü çalışmaları başlatıldı. 450 araçlık otoparkın yapılması durumunda, park sıkıntının önemli ölçüde çözülmesi bekleniyor.

Zemin etüdü çalışmları nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç’in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Etüd çalışmalarının Manisa Jeoloji Mühandisleri Odası’nın desteği ile yapıldığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, "Odaya üye tüm jeoloji mühendisleri bilgi ve birikimlerini bu çalışmaya aktaracaklar. Muhtemel depremlere karşı dayanıklı ve modern 450 araçlık iki katlı yeraltı otoparkı yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

Toplam 6 bin 750 metre karelik alanı kapsayan çalışma çerçevesinde bugün 4 adet 20 metre 1 adet de 25 metre sondaj yapılacağını açıklayan başkan yardımcısı Sevinç, "Ayrıca sondaj sırasında her 1,5 metrede bir standart penetrasyon testi (SPT) yapılacak. Alınacak toprak numuneleri TSE onaylı zemin mekaniği labaratuvarında bir dizi testlerden geçirilecek. Bunun yanında şu anda sismik etüd çalışmaları da yapılmaktadır. Böylece yeraltı toprak hareketleri incelenmektedir. Mühendislerimizin etüd çalışmalarının ardından bize sunacağı rapor ve bilgilere dayanarak otopark projesini hazırlayacağız" diye konuştu.

Yerin 10 metre altında olacak olan otoparkın üzerinin ise daha çağdaş projelendireleceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, "Kentimizin en önemli sorunlarından biri otoparktır. Buraya yapacağımız 450 araçlık otopark ile, özellikle kent merkezinde yoğunlaşan otopark sıkıntısını önemli ölçüde çözüm bulmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 14:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?