5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Dev yayın balığı balıkçıları şaşırttı

DEV YAYIN BALIĞI BALIKÇILARI ŞAŞIRTTI

Demirköprü Baraj Gölüne açıldıklarında yakalanan 2 metrelik dev yayın balığı, balıkçıları şaşırttı.

Köprübaşı Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri balık ağlarını çekmek için tekneleriyle Demirköprü Baraj Gölüne açıldıklarında, Kooperatif Başkanı Hadi Ülker balık ağlarını ve pinterlerini çekerken pintere takılmış dev yayın balığı ile karşılaştı. Dev balığı teknesiyle kooperatifin alım yaptığı göl kenarındaki kantar yerine getiren başkan Hadi Ülker, “Üyelerimiz tarafından her sene ortalama bu büyüklükte yayın balığı yakalanmaktadır. Avladığım balık kantarda 100 kg. geldi, boyu da 2 metre uzunlukta. ” dedi.

 İlçe Tarım Müdürü Ali Demir ise, “İlçe Tarım Müdürlüğü olarak rutin boy kontrolleri için kantar yerine geldiklerini ve dev yayın balığı ile karşılaştıklarını söyledi. Baraj gölünde daha büyük yayın balıklarının olduğunu ve balıkçıların bu tür sürprizlerle her zaman karşılaşabileceklerini dile getirdi. Kooperatif üyelerine zaman ve boy yasaklarına uydukları için teşekkür eden Demir, balık sezonunu bereketli açtık. İnşallah sezon boyu balıkçılarımız açısından bereketli geçer” dedi.

Demirköprü Baraj Gölü'nde avlanan balıkların en önemli ve en büyüklerinden olan yayın balığı, pazar değeri de en yüksek olan türlerden birisi. Sazan balığının kendine has tadı ve aynalı sazan türü ile daha fazla tanınan Demir Köprü Baraj Gölü, bundan sonra aynı zamanda dev yayın balıklarıyla da kendini tanıtacağa benziyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 14:51:00
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?