30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Deve güreşleri hazırlıkları tamamlandı

Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Ortaklar Beldesi’nde 27 Ocak Pazar günü yapılacak olan deve güreşi ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 10 yıl ardan sonra ilk defa Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan deve güreşlerine Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden yaklaşık 130 pehlivan devenin katılacağı bildirildi. 

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin geleneksel kış eğlenceleri arasında yer alan deve güreşlerinin aynı zamanda hem insanları kaynaştırdığını hem de kamu yararına bir çok hizmetin gerçekleştirilmesine vesile olduğunu belirten Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın “Ortaklar-Söke karayolu üzerinde muhteşem bir arena oluşturduk. Çok amaçlı hizmet verecek olan bu arena sezon dışında futbol sahası olarak gençlerimize hizmet verecek” dedi. 

Güreşlere Aydın, İzmir, Muğla, Balıkesir, Denizli, Manisa, Çanakkale ve Antalya'daki tüm pehlivan develerin davet edildiğini belirten Belediye Başkanı Akın “Çok iyi bir organizasyon düzenledik. Vatandaşlarımız 27 Ocak Pazar günü keyfine doyamayacağı bir deve güreşi izleyecek. Türkiye'nin ünlü tülülerin kıran kırana mücadele edeceği bu güreşleri tüm deve güreşi severlere izlemeye davet ediyorum” dedi. 

KENDİSİ DE DEVE ALDI 

Uzun yıllar turizm sektöründe hizmet veren 2005 yılından bu yana da Ortaklar Belediye Başkanlığı’nı yürüten Ümmet Akın, çevrede yapılan deve güreşi festivallerine izleye izleye kendisinin de bir deveci olduğunu söyledi. Akın, “Davet edilen tüm güreşlere katılmaya özen gösterirdim. Davetlere katıla katıla, devecilik bize de sirayet etti. Bir anda deve güreşlerine ve deveye karşı yoğun ilgi duymaya başladım. Bu nedenle kendim de yılbaşında deve satın aldım. ‘Buthan’ isimli devemle bundan sonra güreşlere katılacağım. Hedefim Ortaklar’da 10 yıldır yapılamayan deve güreşi geleneğini yeniden canlandırmak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?