8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Dibek dağına büyük yatırım

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA), yüzde 50'si Kemer Köyü muhtarlığı ve yüzde 50'si Gema Vakfı'na ait olmak üzere ağaçlandırmak için 49 yıllığına arazi kiraladı.
GEMA Vakfı'nın bilgilendirme toplantısı, Salihli Tenis Kulübü'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Gema Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve vakıf üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Kilimcigöldelioğlu, "Manisa'da ilk özel ağaçlandırmayı vakıf olarak biz aldık. Yüzde 50'si bizim yüzde 50'si de Kemer Köyü muhtarlığına ait köy civarındaki 66 pafta bin 341 parselli 189 bin 600 dönüm hazine arazisini, ağaçlandırma yapmak üzere 49 yıllığına kiraladık. 10 yıllık kira sözleşmesi yapıldı. 10 yıl bitince 10 yıllık daha kira sözleşmesi yapılacak. Genel müdürlüğe başvuracağız, 4 ay proje izni verecekler. Projeyi Orman Müdürlüğü yapacak. Poyraz Köyü muhtarıyla 35 dönümlük arazi için görüşüp burada da ağaçlandırma yapacağız ve Orman Bölge Müdürlüğü ile meşe ormanı kurmak için Orman İşletme Şefi Ahmet Aydın'la birlikte Dibek Dağı'nda boş orman arazilerinde ağaçlandırma tespiti yapıp, meşe ve palamut ağacı dikimi yapılacak" dedi.
Gema üyelerinden Tuğrul Tarım'ın sahibi Emin Tuğrul ise, "GEMA Vakfı olarak 500 bin adet fidan aldık. Biz bunu Salihli olarak daha da genişleterek bin ağaç diktiğimizde Salihli'nin çehresi daha farklı olacaktır. Bu ağaçlar zeytin, ceviz, kiraz gibi ağaçlardır. Proje, gelecekte Salihli'yi kalkındıracak bir projedir. Gema Vakfı mülkiyet değil, halka hizmet peşindedir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 14:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?