30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Dili dönen futbolcu ölümden döndü

Manisa'da oynanan amatör maçta rakip oyuncuyla kafa topuna çıktıktan sonra yere düşen oyuncunun dili ters döndü. Malzemecinin sağlık görevlisi olduğu karşılaşmada, tribünden maçı izleyen eski bir antrenör ve rakip futbolcu yerde yatan oyuncunun çenesini açarak hayata döndürdü.


Manisa 1. Amatör Küme'de 8 Eylül Stadı'nda Karaoğlanlıspor ile İl Özel İdarespor arasında oynanan maçın 25. dakikasında orta sahada Karaoğlanlısporlu futbolcu Hasan Özdoğan ile rakip futbolcu hava topuna yükseldi. Kafaları çarpışan oyunculardan Hasan Özdoğan (20) yere düşerek başını vurdu. Yerde kendinden geçen oyuncuya ilk müdahaleyi tribünde maçı izleyen eski antrenör Naci Duman ile rakip takımdan Mehmet Çalışkan yaptı. Resmi sağlık görevlisinin bulunmadığı, malzemecilinin sağlık görevi yaptığı sahada, dilinin ters döndüğü anlaşılan oyuncunun çenesi güçlükle açılarak nefes alması sağlandı. Yapılan müdahalenin ardından nefes almaya başlayan Hasan Özdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait ambulans ile Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğu ve en az 2 saat müşahede altında tutulacağı açıklandı. Bu arada, yaşanan olaya sporcunun babası Halil Özdoğan'ın da olaya şahit olduğu, oğlunun oynadığı her maça bizzat giderek tribünlerden destek verdiği belirtildi.
Maçı tribünden izleyen ve müdahale için sahaya inen eski antrenörlerden Naci Duman, kilitlenen çeneyi rakip oyuncu ile birlikte açtıklarını ve nefes almasını sağladıklarını söyledi. Amatör maçların çoğunda resmi bir sağlık görevlisinin bulunmadığını ve malzemecilik yapan bir kişinin sahada sağlık görevlisi yaptırıldığını öne süren Duman, "Bu bir sağlık skandalıdır. Yılardır bu sorunu defalarca dile getirmemize rağmen yetkililer hiç bir tedbir almıyorlar. Bu gencimize hemen müdahale edemeseydik hayatını kaybedebilirdi. Bunun sorumlusu kim olurdu ? Bu yaşanan olayın hesabını mutlaka soracağız" dedi.


Amatör maçların en büyük sorunlarından birisinin doktor bulamamak olduğunu söyleyen Duman, "Maçta sporcularımızdan birisini kaybetmek mi gerekiyor sahaya doktor getirtmek için ?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gözetim altında tutulan ve hala yaşadığı olayın şokunu atlatamayan Hasan Özdoğan da, "Rakip oyuncuyla hava topuna çıktıktan sonra kafalarımız tokuştu ve kendimi yerde buldum. Bana ilk müdehaleyi yapan rakip takım arkadaşıma ve hocama çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 17:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?