30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doğagaz zammı kömüre yaradı

Doğalgaz fiyatlarının son bir yılda üst üste gelen zamlarla yüzde 70 artması kömüre olan talebi arttırdı.


Son bir yılda doğalgaza üstü üste gelen zamların yüzde 70’i geçmesi vatandaşları değişik alternatifler bulmaya zorluyor. Manisa Kömürcüler Sitesi havaların soğumasıyla birlikte ısınma derdine düşen vatandaşların uğrak yeri oldu. Kış mevsimini daha ucuza geçirmenin yollarını arayan vatandaşlar kaliteli ucuz kömürle daha az paraya daha çok ısınmak istiyor.

“ARZ SIKINTISI YAŞIYORUZ”
Manisa Kömürcüler Sitesi’nde ise esnaf talebi karşılayamamaktan şikayetçi. Site Başkanı Hamza Erese, Soma Linyit İşletmelerinden kömür alabilmek için sıra beklediklerini ancak sirkülasyonun yetersiz olması nedeniyle kömür talebini karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi. Doğalgaza gelen aşırı zamlar nedeniyle kömürün en önemli alternatif durumuna geldiğine dikkat çeken Başkan Erese, “Vatandaşlarımızın ihtiyacını en kısa sürede sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Verilen siparişi anında cevaplayarak vatandaşlarımızın adresine servis yapıyoruz. Ancak stoklarımız sınırlı. Bu da arzda sıkıntı yaşamamıza neden oluyor.”dedi.
Manisa Kömürcüler Sitesi eski başkanı Şerafettin Camcı ise piyasada kaçak yollardan satılan kömüre kimsenin itibar göstermemesini isteyerek, “Soma patentli olmayan kalitesiz kömürden almayın. Ucuz kömür kalitesiz olur.”dedi.
71 işyerinin bulunduğu Manisa Kömürcüler Sitesi’nde 30 esnaf kömür satışı yapıyor. Kömürün tonu şuanda 320 ile 340 arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?