9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Doğalgaz ateşi Turgutlu'da

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaklaşık 7 ay önce başlayan doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının ardından, Turgutlu'nun kurtuluş günü olan 7 Eylül akşamı doğalgaz ateşi törenle yakıldı. İlçede 7 mahallede devam eden çalışmalar tamamlandığında, doğalgazın konutlara verilmeye başlanacağı öğrenildi. 

Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, doğalgaz yetkilileri Mehmet Dilipak, Cansel Coşkun ve Manisa Gaz çalışanları katıldı. Başkan Yardımcısı Simav, hazırlanan düzeneği alkışlar arasında ateşledi. 

Gece ise Palmiye Restoran'da düzenlenen toplantıya katılan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Yaklaşık 7 ay önce Manisa'da doğalgaz anlaşması yapıldığında Turgutlu'nun kurtuluş günü olan 7 Eylül'de doğalgaz ateşini yakacağımıza söz vermiştik. Arkadaşlarımızın gayretleriyle bugün doğalgaz ateşini ve verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Turgutlu halkı doğalgazı tanımıyor. Bunu tanıtmak ve faydalarını anlatmak firma yetkilisi arkadaşlara kalıyor" dedi. Doğalgaz çalışmalarında çok sıkıntı çektiklerini kaydeden Başkan Orhan, "Yollarımız bozuldu, çok şikayet aldık ama en sonunda ışığa ulaştık. Turgutlu hava kirliliğinden kurtulacak" şeklinde konuştu. 

Manisa Gaz yetkilisi Mehmet Dilipak ise, "Turgutlu'ya toplam 50 kilometre hat döşendi ve bunun 13 kilometresi ek yatırımla talep üzerine yapıldı. Turgutlu en yüksek yatırımın yapıldığı kentlerden biri. Doğalgaz ateşini yakmaktan dolayı çok mutluyuz. Halkımıza tavsiyemiz vakit geçirmeden doğalgaz için abone olsunlar ve bu rahatlıktan faydalansınlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 21:47:14
Güncelleme :9 Eylül 2006 Cumartesi 05:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?