4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Doğalgaz bu yıl yüzde 44 daha ucuz

Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, doğalgaz kullanıcılarının bu yıl geçen yıla oranla doğalgazı yüzde 44 daha ucuz kullanacağını söyledi.

Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, “Kömüre yasak getirmek yasal değil” görüşünün yanlış olduğunu savundu. Selçuk, “Gazete haberine ilişkin olarak, en yakın illerimizden olan Denizli Valiliği’nin getirdiği ve Denizli İdare Mahkemesi kararıyla da onanan kömür kullanım yasağını nasıl anlamak gerekiyor? Yasaklamalara biz de karşıyız. Ancak bu tür kesin ve net söylemler de yanıltıcıdır. Farklı mahkemelerde farklı kararlar alınabilir. Bunların talep ve gerekçelerine bakarak söylem geliştirmenin daha doğru olacağını ortadadır.”dedi.

Manisa’da hava kirliliği oranlarından da bahseden Bekir Selçuk sözlerine şöyle devam etti: “2008 -2009 yılında, Manisa’da hava kirliliğinin geçmiş yıllara oranla daha az yaşandığının doğru olduğunu ancak bu temizlenmenin gerçek sebebinin 94.000 konut bulunan Manisa’da 25.000 adedinin Doğalgaz kullanımına geçmiş olmasıdır. 2008 – 2009 döneminde, eşik değerlere ulaşılan gün sayısı daha az ve kirlilik daha düşük oranlarda da olsa Manisa’da hava kirliliği hala vardır. Buna en güzel örnek geçen yıl ulusal basında da yer bulan ve Manisa Devlet Hastanesi’nde yüzlerine maske takılmış vaziyette çocuk hastalarına ait fotoğraflardır. “Zehir bulutları” başlıklı haberi unutmadık. 22 Mayıs 2009’da TÜİK tarafından yayınlanan Mart 2009 Hava Kalitesi Haber Bülteninde Manisa’nın “partikül madde ortalamalarında sınır değer ve uyarı eşiği aşılan iller” arasında sayıldığı dikkatlerden kaçırılmamalıdır. Fiyatlar konusunda da piyasada çok yanıltıcı bilgiler verilmektedir, bir anlamda elmalarla armutlar aynı sepette alt alta toplanmaktadır.”

Hesaplamalarda yanıltıcı bilgiler de verildiğini iddia eden Bekir Selçuk, “Evinin bir odasında kömür sobası kullanan kişi yılda 400 TL kömür parası ödüyor diyorlar. Aynı evin üç odasında soba yakarsa düz mantıkla 1200 TL’lik kömür kullanmayacak mı? Doğalgazla - kömür mukayesesi yapılacaksa; evin tamamının kömürle ısıtıldığı ve bunun yanına mutfak ve banyoda kullanılan tüplerin faturalarının da eklenip ortaya çıkan toplam maliyet üzerinden kıyaslama yapılması gerekmiyor mu? Günümüzde ülke genelinde 8 milyon aile doğalgaz kullanmaktadır ve bu aileler doğalgazın ekonomikliğini, konforunu ve temizliğini yaşamaktadırlar. Bu kadar aileyi ve Manisa’da memnun birçok doğalgaz kullanıcısını görmezden gelerek olumsuz münferit örneklerle genelleme yaparak yanıltıcı bilgiler vermek ne derece doğrudur?” dedi.

Manisagaz olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Selçuk, “Her şeyin en güzelini en iyisini hak eden annelerimize daha temiz ve konforlu bir yaşam, beylere daha ekonomik enerji sunarak aile bütçesini rahatlatmak ve geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz bir Manisa bırakabilmek ve onlara sağlıklı bir yaşam sunabilmektir. Doğalgaz birim fiyatında BOTAŞ tarafından yapılan indirim çok önemlidir. Yani doğalgaz kullanıcıları, bu yıl geçen yıla oranla doğalgazı yüzde 44 daha ucuz kullanacaklardır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 13:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?