30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doğalgaz kullanımı için kapmpanya

Manisa Gaz doğalgaz kullanımını teşvik etmek amacıyla 2008 yılı sonuna kadar 1 YTL peşin, kalanı 10 taksit abonelik kampanyası düzenledi.


Konuyla ilgili olarak Manisa Gaz’ın bağlı olduğu Aksa Doğalgaz yetkilileri bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Burhan Özcan, Genel Müdür Yardımcısı Cansal Coşkun, Manisa Gaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk ve yöneticiler katıldı. Saruhan Otel’de yapılan toplantıda konuşan Genel Müdür Burhan Özcan, Manisa’da ilk kazmanın vurulduğu Nisan 2006 tarihinden bu yana 450 kilometre doğalgaz hattı döşendiğini belirterek, ”85 bin Manisalının doğalgaz kullanabileceği alt yapıyı tamamlamış durumdayız. Şuanda abone sayımız 29 bini bulmuş durumda. Bu yıl hedeflediğimiz abone sayısını geçtik.”dedi.


Genel Müdür Yardımcısı Cansal Coşkun ise bir sunum yaparak, Manisa merkez, Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde gaz dağıtım faaliyetinin hızla devam ettiğini söyledi. Bugün itibariyle 450 kilometre hat imalatının tamamlandığını, merkezdeki 52 mahalleye gaz ulaştırıldığını vurgulayan Cansal Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda 29 bin adet Manisalı aile doğalgazın konfor ve ucuzluğunu seçmiş bu ailelerden 22.000 adedi fiili olarak gaz kullanımına başlamıştır. Firmamız alınan bu abonelik sayısı ile yıllık abonelik hedefinin çok üzerine çıkmıştır. Bu durum hem firmamız, hem de Manisa şehri için oldukça sevindiricidir. Bu da göstermektedir ki, doğalgazın tanınıp yaygınlaşması ile doğalgaza olan güven ve talep çığ gibi büyümektedir. Artan talebi karşılamak için firmamız zaman zaman malzeme dengesini sağlamaya dönük olarak kapısında kutu olup henüz abone olmayan bina doğalgaz kutusunu söküp yoğun talep olan binalara koymaktadır.”


“ZAMLARA BİZ DE ÜZÜLDÜK”
Geçtiğimiz günlerde doğalgaza gelen zamlara kendilerinin de üzüldüğünü dile getiren Coşkun, “Öncelikli olarak bu zamların firmamızla bir ilgisinin olmadığını belirtmek isteriz. İçinde bulunduğumuz küresel kriz ve belirsizlik ile petrol fiyatlarındaki artışın yol açtığı bu fiyat artışı bizim de istemediğimiz bir durumdur. Aslında içinde bulunduğumuz şartlarda bütün enerji fiyatlarında büyük artışlar olmuş, elektrik yüzde 58, ithal kömür yüzde 68 artmış, fakat doğalgaz gibi manşetlere taşınmamış ve afişe edilmemiştir. Maalesef bu durumda her durumda ucuz ve alternatifsiz olan doğalgaz konusunda yanlış anlaşılmalara yol açmaktadır. Oysaki mevcut zamlarla bile doğalgaz hala en ucuz ve ucuzluk oranını korumaktadır. Şöyle ki; 2 litre çayın kaynatma maliyeti doğalgazla 2,1 ykr, elektrikle 5,2 ykr ve tüpgazla ise 7,3 ykr’dir. Bu oran enerji fiyatlarının birbirine bağlılığı nedeni ile hemen hemen değişmemektedir. Bir diğer örneğimiz ise şudur: 1 YTL’ye doğalgazla 11 defa, ithal linyit ile 9 defa, elektrikle 5 defa ve tüpgazla 3 defa duş alınabilmektedir. Bunlar da göstermektedir ki doğalgaz her zaman tartışmasız ucuzluğunu korumaktadır.”dedi.


“HAVANIZ ÇOK KİRLİ
Manisa’da hava kirliliğinin ciddi boyutlarda olduğunu sözlerine ekleyen Coşkun, “Bütün dünyada kullanılan doğalgaz ülkemizde 50’den fazla ilde en önemli yakıt haline gelmiştir. Manisa ilimizde de doğalgazın yaygınlaştırılması, yaşamakta olduğumuz hava kirliliğinin önüne geçilmesi, halkımızın temiz, ucuz ve konforlu asrın enerjisi ile buluşturmak için firmamız 2008 yılı sonuna kadar 1 YTL peşin kalanı 10 taksit abonelik kampanyası düzenlemiş bulunmaktadır. Tüm Manisalıları kampanyamızdan yararlanmaya davet ediyoruz.”diye konuştu.


TASARRUF SAĞLAYIN
Bazı basit önlemler alarak tasarruf sağlanabileceğini dile getiren Cansal Coşkun doğalgazı daha ucuza kullanmak için alınması gereken önlemlerle ilgili şu uyarılarda bulundu: “Radyatörlerin önünü ve üzerini eşya ile möble ile kapatmayınız. Perdelerinizi petek seviyesinde kısa tutunuz. Isı kaybının en fazla olduğu peteklerinizin arkasını bir tarafı folyolu yoğunlaştırılmış cam yünü ile izole ediniz. Bir günden fazla evde bulunmayacaksanız sisteminizi devre dışı bırakınız. Kullanmadığınız ev bölümlerinin radyatörlerini kapatınız. Gece, gündüz ısınan evleri yüzde 50 - 55 nemlendiriniz. 18°C ısınan bir odanın nemlendirilmesi ile hissedeceğiniz pratik konfor sıcaklığı 20°C'nin üstünde olacaktır. Nemli hava sıcaklığı daha iyi tutacak, buharlaşma azalacağından vücudunuz daha az ısı kaybedecektir. Verimli kullanma oda konforu 19 derecedir. Oda termostatı olduğunda 1 derece düşer ve yakıt tüketiminde yüzde 6 tasarruf sağlanır. Ev havalandırmanızı kısa süreli yapınız.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:06:24
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 10:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?