4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Doğalgaz kutuları sökülüyor

Manisagaz firması, doğalgaz hattı çekilen ancak abone olmayan ev ve binalardaki doğalgaz kutularını sökme kararı aldı.

Son 3 yılda Manisa’da 50’den fazla mahalleye doğalgaz hattı ulaştıran Manisagaz firması, 80 bin aboneye hizmet götürecek alt yapıyı oluşturdu. Yapılan kampanyalar ve tanıtım etkinliklerinin ardından Manisa’da abone sayısı hızla arttı. Manisagaz firması bu sayıyı artırmak amacıyla yatırım ağını genişletti.

Ancak bazı mahallelerde evlerin bahçesine çekilen doğalgaz kutuları boş kaldı. Manisagaz firması doğalgaza geçiş yapmayan binalarda kutuları sökme kararı aldı.Çalışmalar Akmescit mahallesinde başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Manisagaz Yapım İşletme Şefi Halis Satılmış, 14-15 bin kutudan 5 bininin kullanılmadığına dikkat çekerek, “Manisagaz yaptığı yatırımlarla 3 yıl gibi kısa bir sürede 80 aboneye hizmet götürecek alt yapıyı oluşturdu. Bugün 50’den fazla mahallede doğalgaz var. Ancak her türlü imkanı mevcut olduğu halde doğalgaz kullanmayan abonelerimiz var. Biz de bu durumda olan binalardaki doğalgaz kutularını sökerek, kullanacak olan binalara aktarıyoruz” dedi.

Manisa’da yaklaşık 5 bin kutunun boş olduğuna dikkat çeken Halis Satılmış, doğalgazın avantajlarının yeterince kavramadığını, bu nedenle tanıtım faaliyetlerinin devem ettiğini söyledi

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 13:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?