5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Doktorun baz istasyonu zaferi

KANSER HASTASI DOKTORUN BAZ İSTASYONU ZAFERİ

Manisa'nın Salihli ilçesi Aksoy Mahallesi'nde kurulan baz istasyonu, mahalle sakinlerinden Salihli Devlet Hastanesi'nde görevli kanser hastası Dr. Haydar Kaya'nın açmış olduğu davayı kazanmasının ardından kaldırıldı.

2009 yılının Nisan ayı içerisinde Aksoy Mahallesi Şüheda Caddesi'nde ikamet eden M.O. isimli vatandaşın evinin çatısına baz istasyonu kurulmasına izin vermesi üzerine mahalle sakinleri, insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle tepki olarak imza kampanyası başlatmıştı. Ayrıca aynı mahallede iki yıl önce başka bir operatöre ait bir baz istasyonunun daha camiye kurulduğunu öğrenen mahalle sakinleri açmış oldukları iki davayı da kazandı.

Mahalleli imza kampanyası başlatmadan önce dava açtığını belirten Haydar Kaya, şöyle konuştu: "Bu sırada mahallenin desteğini istedim. O dönem mahalleli bir araya geldi. Herkes mahkeme ve avukat masraflarına karınca kararınca yardım etti. Daha sonra mahalleden sadece yanımda Hasan Şahin ve eşi destek oldu. Diğer kişiler çekildiler. Kendim davanın doğru olduğuna ve başaracağıma inanıyordum. Avukatımız Cem Saçaklıoğlu da çok çaba sarf etti. Bizim iddiamız kurulan tesisin yasalarla ilgili tarafı değildi.

Bizim iddiamız çevre ve insan sağlığına vereceği zarar. Mahallemizde dört tane ağır hasta var. Ben kendim kanser hastasıyım. Davayı açarken bu hasta kişilere daha fazla zarar vereceğini düşündüm. Salihli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davayı kazandım. Hedefime ulaştığım için mutluyum."

Kaya, mahkemeye başvurduktan sonra Salihli Belediyesi ve Kaymakamlıktan şehir içerisindeki baz istasyonlarının şehir dışarısına alınması için meclis kararı çıkartmalarını istediklerini belirtti. Belediyeden umduğu ilgiyi göremediklerini anlatan Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Kaymakamlığa başvurdum. Yerliler Camii'nde bulunan baz istasyonunun fuzuli bir işgal olduğunu söyledim. Ancak hem belediye hem de kaymakamlık baz istasyonlarının yasal olduğunu belirten bir yazı ile cevap verdi. Ancak, mahkemenin

vermiş olduğu karar doğrultusunda baz istasyonları kaldırıldı."

KANSER HASTASI DOKTORUN BAZ İSTASYONU ZAFERİ
KANSER HASTASI DOKTORUN BAZ İSTASYONU ZAFERİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 15:30:04
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 16:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Dönmez IP: 94.121.178.xxx Tarih : 29.11.2010 10:00:12

 Darısı Alaşehir'in başına.......Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanımıza duyurulur.