30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Domates ekenler kazandı

Kırkağaç ilçesinde bu sene Ocak ayında yapılan sözleşmeli domates ekimlerinin ardından ürünlerini hasad eden çiftçiler, salçalık domatesin kilosu 0.07 YKr iken sözleşmeli olarak domateslerini 0.15 YKr'tan anlaşmalı oldukları firmaya teslim etmeye başladılar.


Konuyla ilgili açıklama yapan Besan Salça Gıda ve Tarım Ltd Şti. yetkililerinden Gökhan Yurduseven, “2008 yılında kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımı ile hedeflenen üretimi başarıyla tamamlayan firmamız bu yıl toplamda 20 bin bin ton domates işlemiştir. Ne yazık ki Kırkağaç bölgesinden alınan toplam domates miktarı işlenen domatesin sadece yüzde 5'ini geçmemiştir.

2008 yılında bir miktar sözleşmeli ekim yaptırılmış ve piyasalarda domates fiyatlarının aşırı düşüşüne rağmen firmamız söz verilen fiyat üzerinden bölgedeki çiftçilerimize ödemesini yapmıştır. 2009 yılında daha verimli ve ciddi bir çalışmanın gerekliliği hem çiftçimiz hem işletmemiz açısından daha verimli olacaktır. Fabrikamız 2009 yılında yapacağı üretin satış kotalarını tamamlamak üzeredir. Bu sebeple sınırlı sayıda sözleşmeli ekim için fiyatlandırmadan dolayı doğacak riski tek taraflı göze alıp gerekli çalışmalarımızı yapmaktayız” dedi. Yurduseven ayrıca, “Çiftçilerimiz domates alım sözleşmelerini en geç 31 Aralık 2008 gününe kadar fabrikamıza gelerek imzalamalıdırlar” diye uyarıda bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 13:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?