8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Domatesler seraya taşındı

Sarıgöl İlçesi'ne bağlı köylerde yetiştirilen domatesler, olumsuz hava koşullarının etkisinden koruma amacıyla seralara taşınıyor. Gök halindeki domatesler kurulan yüzlerce olgunlaşmayı bekliyor. 

Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Dindarlı, Alemşahlı ve Dadağlı köylerinde yetiştirilmekte olan domatesler tarladan gök olarak toplanarak seralara taşınmaya başladı. Tarladaki domateslerin gece yağan çiğ ve kırağıdan etkilendiğini belirten domates üreticisi Alime Ulu, "Bu yıl domateslerimizin üç kilosunu 1 YTL'den sattık. Tarlalarda domates bolluğu var. Halen tarlalarımızda ermeyi bekleyen tonlarca domates bulunuyor. Geceleri düşen çiğ ve kırağı domateslerimizi çürütüyor. Buna engel olmak amacıyla domatesleri gök olarak önceden naylondan hazırladığımız seralara taşıyoruz. Domateslerin üzerleri ayrıca ince bezle örtülüyor. Burada domatesler kendi halinde olgunlaşarak kızarmaya başlıyor." dedi. 

Domatesleri şu anda toptan olarak kilosunu 40 YKr, perakende olarak gök ve ergin olanını da 50 YKr'tan sattıklarını belirten Alim Ulu, ayrıca turşuluk olarak da domates satışı yapıldığını ifade etti.
Türkiye'nin her yanına domates gönderen Dindarlı Köyü'nün Muhtarı Yahya Birgili, köylerinde 200'ü aşkın domates serasının bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Köyümdeki domates üreticileri hava şartlarının değişim göstermesi üzerine ürünlerinin çürümemesi için sera yöntemiyle değerlendirmeye başladı. Her seranın içersine 10-15 ton gök domates konulduğu düşünülürse yalnız Dindarlı Köyü'nde 3 bin ton satılmayı bekleyen domates bulunuyor. Bu arada Dadağlı ve Alemşahlı köylerinde de seralar yapıldı. Üç köyümüzde ortalama 6-7 bin ton domates satılmayı bekliyor."dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 17:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?