5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Donmak üzereyken bulundu

Manisa’nın Salihli ilçesinde Huzurevi mevkiinde bulunan çöp kutularının yanında 1 günlük bebek bulundu. Vatandaşlar tarafından bulunan bebeğin yağmur altında ıslandığı ve neredeyse donmak üzere olduğu öğrenildi.

Salihli’de çöp konteynerlerinin yanına bırakılan ve henüz bir günlük olduğu tespit edilen kız çocuğu donmak üzereyken son anda bulundu. Minik yavrunun sabaha kadar yağan yağmurun oluşturduğu su birikintisinin içinde olduğu ve vücudunun neredeyse tamamına yakınının su içinde olduğu belirlendi.

SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Doktor Gökhan Gürsoy, “Salihli’de Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı Huzurevi yakınlarında bulunan çöp konteyneri yanında bir kız bebek bulunmuş. Bebek hastanemize geldiğinde ıslanmış vaziyetteydi ve kordonu bile kesik değildi. Kordonunu kestik. Bebekte ısı kaybı olmuştu. Bebeğin Salihli Devlet Hastanesi olarak gerek tedavisini yaptık. Bebek, 2 kilo 480 gram ağırlığında olup şu anda yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Bebeğimizin sağlık durumu çok iyi. Manisa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Bebek bugün Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edilecek” dedi.

AĞLAYARAK BİR KADIN GELİP SÖYLEDİ

Bebeği bulan Salihli Devlet Hastanesi Özel Güvenlik görevlisi Saffet Ergün ise “Sabah hastaneye nöbete gelmiştim. Bu esnada hastanedeki güvenlik kulübesine 35 yaşlarında bir bayan geldi. Bayan, ağlayarak SGK binası civarındaki çöp konteynerinin yanında bir bebek gördüğünü söyledi. 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis ambulansını aradım. Daha sonra ben güvenlik şefimden izin alarak kendi motorumla olay yerine gittim. Bebeğin yanına gittiğimde üstü açılmış ve ıslanmış ve su içindeydi. Bebeğin yanına bir kedi gelmiş. Daha sonra bir köpek geldi. Ben köpeği ve kediyi uzaklaştırdım. Biraz ambulansın gelmesini bekledim o esnada bebeğin titrediğini de görünce alıp Salihli Devlet Hastanesi acil servise getirdim” dedi.

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

Bebeğin nasıl ve kimler tarafından bırakıldığını tespit etmek için harekete geçen emniyet güçleri ise ilk etapta herhangi bir ize rastlayamadı. Ekipler, bebeğin bırakıldığı bölgenin konut ağırlıklı olmasından dolayı güvenlik kamerası bulunmaması nedeniyle bebeğin nasıl bırakıldığını tespit etmenin zaman alacağını bildirdi.  

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2013 Salı 17:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?