30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doruk Koleji'nin satranç başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İskenderun'da yapılan Türkiye Satranç Şampiyonası'na Özel Doruk İlköğretim Okulu'ndan katılan Doğuş Diril, küçüklerde Türkiye 3.'sü olarak okulunu ve Manisa'yı gururlandırdı.

Gerek Türkiye genelinde sınavlardaki başarıları, gerek Türkiye geneli resim yarışmaları, gerekse Türkiye veya Dünya geneli cimnastik ve satranç yarışmalarında adından söz ettiren Doruk Eğitim Kurumları satrançta da başarıyı elden bırakmıyor.

1 - 4 Aralık 2008 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İskenderun'da yapılan Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Özel Doruk İlköğretim Okulu öğrencisi Doğuş Diril küçüklerde Türkiye 3.sü oldu. Doruk Koleji İlköğretim Müdürü Vedat Talan, "Öğrencimiz Doğuş Diril'i aldığı bu başarıdan dolayı tebrik ederim. Okulumuzu ve Manisamızı başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü derecesine sahip oldu. Yaş Grupları Satranç Manisa Birinciliği yarışmasında da okulumuzu Manisa genelinde başarıyla temsil ettikleri için öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim." diye konuştu.

Bu arada, 6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Yaş Grupları Satranç Manisa Birinciliği yarışmasında Özel Doruk İlköğretim Okulu'ndan 12 yaş genelde Kerem Özcan birinci, Uğur Kumcu ise ikinci oldu. Aynı yarışmada 12 yaş bayanlarda Özge Hocalar birinci, 14 yaş genelde Ata Sepetçioğlu üçüncü, 14 yaş bayanlarda ise Deniz Yavru il birincisi oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 14:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?