4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Doruk SBS'de iddialı

Özel Doruk İlköğretim Okulu SBS’de öğrencilerinin başarılarına başarı katmak için seminerlere hız verdi.

Doruk İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Selin Suyabatmaz, ikinci dönem yapacakları seminer çalışmalarıyla Doruklu öğrencileri SBS’ye en iyi şekilde hazırlayacaklarını belirtti. Yapılacak seminer programı ile 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin SBS’nin yapısı, sınav kaygısı, sınav tekniği, meslekler ve gidebilecekleri bir üst öğretim kurumları ile ilgili bilgilendireceklerini vurguladı.

Sınav tekniği seminerinde, sınav tekniğini bilmenin öğrenciye sağlayacağı faydalar ve öğrenci başarısını arttırmadaki önemi üzerinde duruldu.
Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Öğrencilerin girdikleri sınavlarda mevcut performansını göstermesi verimli çalışmasının yanı sıra sınav tekniğini iyi bilmesi ile mümkündür. Öğrenci sınav sırasında uygun sınav tekniklerini kullanarak mevcut bilgi birikimini ve yorumlama gücünü ortaya koymalıdır. Sınav tekniğini iyi bir şekilde uygulayan öğrenci soruları daha dikkatli okur, zamanı daha iyi kullanır ve kontrol eder. Bu da öğrencinin sınav başarısını ve performansını arttırır. Uygun sınav tekniğini kullanan öğrenci gireceği birkaç sınavdan sonra başarı grafiğinin yükseldiğini görecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 13:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?