30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doruklu öğrenciler Letonya'da

Avrpua Birliği (AB) Comenius çerçevesinde Özel Doruk Lisesi Proje Grubu, Letonya'ya gitti. 2. dönem de Yunanistan'a gidecek olan Doruklu öğrenciler, farklı kültürleri tanıyacaklar.


Homeros'un yazdığı "Odesa" hikayesinin günümüze uyarlanması olan “Modern Odesa” isimli tarih projesinde, hikaye de kahramanın yaptığı yolculuğu, projeye katılan öğrencilerinde yaşaması ve bu sırada farklı kültürleri tanımasının amaçlandığı belirtildi. Projenin Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilmiş ve hibe desteği almaya hak kazanmış olduğu bildirildi.


Manisa il merkezinde Comenius Çok Tafralı Okul Ortaklığı projesi kabul edilen tek lise olarak Manisa'yı ve Türkiye'yi, Türk kültürünü, tarihini Avrupa'ya tanıtma sorumluluğunu üstlenen Doruk Koleji öğretmen ve öğrencileri, ikinci çalışma yılındaki ilk paylaşım toplantısı için 19- 23 Ekim tarihinde Letonya'nın Limbazi bölgesine gitti. Çalışmaların ilk yılında yine Letonya'ya giden Doruk Lisesi öğretmen ve öğrencileri Nisan ayında da Yunanistan ve Letonya'dan gelen proje grubuna ev sahipliği yapmıştı. Yapılan çalışmalarda Doruk Koleji nezdinde Manisa ve Türk Kültürü tanıtılmıştı.


Proje koordinatörü Tarih Öğretmeni İlknur Tercan ve İngilizce Öğretmeni Kevser Özdamar yönetiminde yapılan Letonya çalışma toplantısında her ülkenin öğrencileri ülkelerindeki eski müzik aletlerini tanıtıp örnek dinletiler, ayrıca günümüz gençliğinin popüler olarak dinledikleri müziklerden Top 10 listesi oluşturularak sunuldu. Ülkelerin geçmiş ve günümüz müzik aletleri ve tarzları hakkında benzer ve farklı tarafların neler olabileceği tartışılarak “Biz gençler sanki tek bir kökten filizlenen bir ağacın farklı topraklarda (ülkelerde) yeşerip büyüyen dalları gibiyiz. Pek çok benzerliğimiz olduğu gibi günümüzde de ortak beğenilerimiz ve tercihlerimiz var.” sonucuna ulaşıldı. Letonya çalışma ziyaretinde başkent Riga ayrıca Limbazi gibi önemli şehirlere tanıtım gezileri yapılarak ülke kültürü, tarihi ve coğrafyası hakkında bilgiler alınarak yerel yönetimlerle de tanışma toplantıları yapıldı.

Özel Doruk Lisesi Müdürü Hasan Köroğlu proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "AB projeleri çerçevesinde eğitim kurumumuz daha önce İtalya, Yunanistan, Polonya ile iki farklı proje çalışması yapmıştır. Bu çalışmalar başarı ile sonuçlanmıştır. Katılan gruplar arasında devam eden dostluklar oluşmuştur. Umarız ki, bu proje sonucunda kültürler arası diyaloglar gelişir, gelecek nesillere ömür boyu süren dostlukları miras olarak bırakırız. Kalıcı ve olumlu iletişim geliştiririz “ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?