30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doruklu öğrenciler tasarrufu öğrendi

GEDAŞ Manisa İl Müdürü Yakup Önder, Özel Doruk İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerine elektriğin tasarruflu kullanılması konusunda uygulamalı olarak eğitim verdi.


Doruklu öğrencilere öncelikli olarak evlerinde tasarruflu ampul kullanması konusunda uyarıda bulunan GEDAŞ Manisa İl Müdürü Yakup Önder, tasarruflu ampulün kullanımında önce bir evin sonra da Manisa'da ki 480 bin hanenin kazancı hakkında bilgiler verdi. Önder, "Evlerimizde gereksiz yere ampulleri yakmamalı ve tasarruflu ampul kullanmalıyız. Bilgisayarlarımızın ve televizyonumuzun fişlerini çekmeliyiz. Çünkü bunlar stand-by durumundayken de elektrik tüketirler. Artık elektrik kullanımı konusunda tasarruflu olmalıyız." dedi.

Özel Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan, "Öğrencilerimizin elektrik tasarrufu konusunda bilinçlenmeleri çok önemli. Çünkü geleceğimiz onlara emanet. Öğrencilerimiz gereksiz yere kullandıkları elektriklerin ailelerine, yaşadıkları şehirlerine, hatta ülkelerine olan zararları uygulamalı olarak gördü. Bu güzel ve anlamlı seminerden dolayı GEDAŞ İl Müdürümüz Yakup Önder'e çok teşekkür ediyoruz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?