30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doruklu öğrencilerin İstanbul gezisi

10 - 12 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kültür Gezisi'ne katılan Doruklu öğrenciler Salvador Dali Resim Sergisini'de ziyaret ettiler.


Sabancı Müzesi'nde sergilenen Salvador Dali'nin resim sergisini gezme ve kültür alanlarının incelenmesi amaçlı gerçekleştirilen İstanbul gezisinde öğrenciler, Rumeli Hisarı, Ortaköy, Dolmabahçe Sarayı, Özel Motorla Boğaz Turu, İstinye Park, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Cami, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Rahmi Koç Müzesi ve Cevahir'i gezme fırsatı buldular. İstanbul gezisine boğazda yapılan kahvaltıyla başlayan Doruklu gençler, Rumeli Hisarı'yla gezisine devam ettiler. Dolmabahçe Sarayı'nı çok beğenen öğrenciler; “Atatürk'ün kaldığı evi, odasını, kullandığı odaları ve eşyaları görmekten çok mutlu olduk. Bu İstanbul gezisinde tarihimizi görerek öğreniyoruz.” dediler. Rahmi Koç Müzesi'ni dikkatle gezen öğrenciler, günümüz teknolojisi ile eski dönemleri kıyaslama şansına sahip oldular. Dolmabahçe, Topkapı ve Ayasofya'dan çok etkilenen öğrenciler; yorgunluklarını akşam İstinye Park ve Cevahir Alış-Veriş Merkezi'nde dinlenerek attılar.


Doruk Koleji İlköğretim Müdürü Vedat Talan, “Özel Doruk Eğitim Kurumları olarak amacımız öğrencilerimizin sadece akademik alanda değil kültürel alanda da bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu gezi ile öğrencilerimizin sadece isimlerini duydukları, fotoğraflarını gördükleri yerleri görmeleri sağlanmıştır.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 12:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?