4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Doruklular Türk kültürünü tanıttı

Avrupa Birliği Comenius Çerçevesinde Özel Doruk Lisesi Proje Grubu, 9-12 Aralık 2008 tarihindeki Letonya gezisinden sonra 2-8 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’da tanıtım yaptı.

Manisa il merkezinde Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı projesi kabul edilen ve böylece Manisa’yı ve Türkiye’yi, Türk kültürünü, tarihini Avrupa’ya tanıtma sorumluluğunu Özel Doruk Eğitim Kurumları üstlenmişti. Doruk Koleji öğretmen ve öğrencileri ilk çalışma toplantısı için 9 - 12 Aralık 2007 tarihinde Letonya’nın Limbazi bölgesine gitmişti. Çalışmaların ikinci bölümü Manisa’da Özel Doruk Eğitim Kurumları’nda 13–18 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilerek Manisa, İzmir ve yakın çevrelere tanıtım ziyaretleri yapılarak Türk Kültürü tanıtıldı.

Projenin ikinci çalışması 19–23 Ekim 2008 tarihinde Letonya’da yapıldı. Bu çalışmada geleneksel ve modern ülke müzikleri ve müzik aletlerinin tanıtımı yapılıp, tiyatro oyununun çalışmaları başlatıldı. Bu yılın ikinci final bölümü 2–8 Mayıs 2009 tarihleri arasında Yunanistan’da yapıldı. Bu bölümde projenin final ürünü olan ver bölümü bir proje ülkesinin hazırladığı 3 bölümlük “Modern Odessey” tiyatro oyunu sergilendi. Ayrıca her ülke “Ulusal Bayram ve Festivallerinin Tanıtımı”nı yaptı. Doruk Koleji Türkiye bölümü geleneksel düğün törenlerinden “Kına Gecesi” mizanseni sergiledi, halk oyunları ise büyük ilgi gördü.

Çalışma toplantısı proje koordinatörü Tarih Öğretmeni İlknur Tercan, İngilizce öğretmeni Melike Eldem, Kevser Özdemir, İpek Korgalı, Türkçe öğretmeni Samiha Uluant ve Doruk Lisesi Okul Müdürü Hasan Köroğlu yönetimine oluşturuldu.

Özel Doruk Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun konuyla ilgili şunları söyledi: “Projenin, uluslararası diyalog, kültürler arası uzlaşma, benzerlik ve farklılık arasındaki uyum, hoşgörü, yabancı dil becerisinin gelişmesi, bilişim teknolojilerine yatkınlık ve kullanabilme becerisinin gelişimi, eğitimde farklı yaklaşım ve uygulamaları tanıma, yeni ve farklı bakış açıları edinme, mesleki ve kişisel tecrübeler edinmek gibi pek çok amacı başarıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

Özel Doruk Lisesi Müdürü Hasan Köroğlu ise “AB projeleri çerçevesinde Eğitim Kurumumuz daha önce İtalya, Yunanistan, Polonya ile iki farklı proje çalışması yapmıştır. Bu çalışmalar başarı ile sonuçlanmıştır. Katılan gruplar arasında devam eden dostluklar oluşmuştur. Umarız ki, bu proje sonucunda kültürler arası diyaloglar gelişir, gelecek nesillere ömür boyu süren dostlukları miras olarak bırakırız. Kalıcı ve olumlu iletişim geliştiririz“ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 16:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?