4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Doruklulular toplum hizmetinde

Özel Doruk Lisesi öğrencilerinden gönüllü olanlar, önceden belirlenen yerlerde sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplum hizmetinde yer alıyor.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi, Manisa Belediyesi Huzurevi ve Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi'nde haftada 2 saat toplum hizmetinde bulunan öğrenciler, kendilerini de hayata hazırlıyorlar. İnsanlarla empati kurmayı öğrenen, yardım etmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler gittikleri yerlerde verimli olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Manisa Belediyesi Huzurevi'nde yaşlılarla sohbet eden, onları dinleyen öğrenciler, yaşlılara kitap ve gazete okudu. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nde ise öğrenciler, hastalar için özel hazırlanmış aktivite odalarında onlarla arkadaşlık kurarak keyifli saatler geçirdiler.

Madde bağımlılarının rehabilite edildiği AMATEM'i gezen Doruklular yapılan yanlış tercihlerin sonuçlarını görerek yerinde öğrendiler. Hastalarla müzik eğitimine katılan öğrenciler, hep beraber bir grup olarak enstrüman çaldılar.

Özel Doruk Lisesi Müdürü Hasan Köroğlu, “Bu proje çocuklarımızın gelişimi için çok yararlıdır. Bu projenin sürekliliğini sağlamak amacıyla en az 3 haftada bir giden öğrencilerimizi değiştireceğiz. Onlar bu projeden çok memnun, tabi bizde. Doruk Koleji olarak yararlı ve yürütülebilir bir projeye imza attık. Bu projeyle Doruk Koleji olarak amacımız; öğrencilerimizin kendine güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeleri, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda toplum hizmetini öğrenmelerine yardımcı olmaktır ” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?