30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doruk'ta Ata'yı anma töreni

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Manisa Özel Doruk Eğitim Kurumları'nda öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerle anıldı.


Ata'ya saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler hazırladıkları gösterilerle Ulu Önder Atatürk'ün 70. ölüm yıldönümünde öğretmenlerine ve arkadaşlarına çok özel anlar yaşattılar. Minik Doruklular hazırladıkları şiirler ile küçük kalplerindeki büyük Atatürk aşkını anlattılar. Doruk Koleji müzik korosu Atatürk'ün sevdiği şarkıları okudu.

Özel Doruk Koleji İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 1. kademe şiir yazma yarışmasında 4-B sınıfı öğrencisi Teoman Simsaroğlu birinci, 2-A sınıfından Ece Özbay ve Okyanus Lağarlı ikinci, 4-A sınıfı öğrencisi Zeynep Sezen ise üçüncü oldu. 2. kademe şiir yazma yarışmasında 6-B sınıfı öğrencisi Elif Büşra Türk birinci, 6-B sınıfı öğrencisi Işıl Çağlayanlar ikinci, 7-A sınıfından Aysu Ak ise üçüncü oldu. 2. kademe kompozisyon yazma yarışması'nda 7-D sınıfından Sarp Tunalı birinci oldu. Yarışmada derece alan öğrencilerin ödülleri Türkçe öğretmenleri Tülay Dinç tarafından verildi.


Özel Doruk Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun, “Bugün kahraman ulusumuzun; büyük önderi ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 70. yıldönümü. O'nun 1938'de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor. Atatürk sadece milletin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?