3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Doruk'ta münazara günleri

Özel Doruk Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü'nün düzenlediği “Münazara Yarışması” birincilerini seçmeye devam ediyor.

Özel Doruk Lisesi'nde her hafta düzenlenen münazaralar hızla devam ediyor. “Başarıda çalışmak mı önemli, zeka mı önemli?” konusunda yarışan A-9-A ve F-9 sınıflarından, 9. sınıflar Münazara Birincisi A-9-A oldu. “Bir toplum gelişmesinde ekonomi mi, eğitim mi önemlidir?” konusunda A-10-TM ve F-10 sınıfları arasında yapılan yarışmada F-10 sınıfı kazandı. “İnsan mı doğaya hakimdir, doğa mı insana hakimdir?” konusunda ise 10-TM, 10-SB, 10-FB ve A-10-FB yarıştı. Kazanan ise A-10-FB sınıfı oldu.

Öğrencileri yaşama hazırlamanın, eğitimin önemli bir araç olduğunun bilinciyle yola çıkan Özel Doruk Lisesi Edebiyat öğretmenleri, öğrencilerinin topluluk karşısında konuşabilme becerilerini arttırmak, öğrencilerine savunduğu fikrin arkasında durabilme direnci kazandırmak ve kazanmayı da kaybetmeyi de hazmedebilme bilinci aşılamak üzere münazara yarışması düzenleme kararı aldıkları belirtildi.

Özel Doruk Lisesi Müdürü Hasan Köroğlu, “Amacımız sadece sınavlarda çıkacak olan soruları yanıtlayan öğrenciler değil, topluma, yaşamın şartlarına uygun bireyler yetiştirmektir. Bu düşünceden yola çıkarak öğrencilerimize kendi aralarında münazara hazırladık. Toplum içinde konuşmayı, kendine güvenmeyi, kendini ifade edilmeyi öğrenen bireyler, hayatta her zaman daha barışık ve başarılı olurlar” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 13:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?