30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Doruk'tan uluslararası başarı

Özel Doruk Eğitim Kurumları başarılarını uluslararası alana taşıdı. Cambridge Üniversitesi'nin lise ve ilköğretim okulları için düzenlediği Key English Test (KET), (Preliminary English Test (PET) sınavlarında Doruklu öğrenciler bu sene de başarılı olup, sertifikalarını aldılar.


Özel Doruk Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, uluslararası sınavlar kapsamında en yaygın olan KET ve PET sınavlarının, İngilizce seviye tespitini amaçladığı, bu sınavlardan başarılı olan kişilerin belli seviyede İngilizce kullanabildiklerini ispat eden sertifika aldığı, yurt içi ve yurt dışındaki pek çok üniversite ve şirketin bu sınavın geçerliliğini tanıdığı ve başarılı kişilere öncelikler sunduğu belirtildi. Doruk Lisesi'nden bu sene söz konusu bu ayrıcalıklara hak kazanan öğrencilerin Koray Kapo Bequır, Cem Kalkan, Destina Sezgin, Gizem Yıldırım ve Sinan Aakıncı sertifika almaya hak kazandılar. Özel Doruk İlköğretim Okulu'ndan ise Yaman Bayram, Ahmet Burak Erdoğan, İrem Gündüz, Gökhan Eskihancılar, Gülce Çelik ve İrem Souksu KET sertifikası almaya hak kazandılar


Özel Doruk Eğitim Kurumları Lise Müdürü Hasan Köroğlu, "Doruk Koleji olarak her sene katladığımız başarımızı önümüzdeki senelerde de sürdürerek, uluslararası sınavlara öğrencilerimizi yönlendirmeye devam edeceğiz. 2007'de pilot okul olarak seçildiğimiz ve sürdürdüğümüz TRNTY Sınavlarında da Cambridge ESOL sınavlarında olduğu gibi başarımızı ispatlamaya devam edeceğiz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?