30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Dostluk maçında az daha öleceklerdi

Manisa ile Muğla Baroları Arası Dostluk Turnuvası'nda Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan ve Savcı Murat Şahingöz'ün kolları kırılırken, Avukat Hüseyin Azman ise ölümden döndü.

Ege bölgesini kapsayan Barolar Arası Futbol Ligi'ne pazar günü Turgutlu Atatepe Tesisleri'nde oynanan Manisa Barosu ile Muğla Barosu arasındaki müsabakayla devam edildi.

Manisa Barosu futbol takımında forma giyen Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, maçın 20. dakikasında rakibiyle çarpışması sonucu bileğinin üzerine düşerek sağ el bileğini kırdı. Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaymakam Kalkan'ın bileği ameliyat sonrası alçıya alındı.

Aynı takımda bulunan Turgutlulu Avukat Hüseyin Azman da karşılaşmanın 65. dakikasında dengesiz bir şekilde yere düşmesi sonucu dili ters dönerek nefes borusunu tıkadı. Nefes alamayan genç avukata saha içerisinde meslektaşları ilk müdahaleyi yaparak hayata döndürdü. Kısa süreli paniğin yaşandığı sahada, tekrar nefes alması sağlanan avukat Hüseyin Azman da Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hukukçuların futbol maçında yaşanan sakatlıklar bunlarla sınırlı kalmadı. Turgutlu Adliyesi savcılarından Murat Şahingöz de rakibiyle çarpışması sonucu sağ el bileğini kırdı. Şahingöz'ün bileği de Turgutlu Devlet Hastanesi'nde alçıya alındı.

Bu arada, sahada bir ambulansın olmayışı tepkilere neden oldu. Basına açıklama yapan Turgutlu Baro Temsilcisi Hasan Namak, "Üç takım arkadaşımızın sakatlanması bizleri son derece üzdü. Kaymakamımız, savcımız ve meslektaşımızın sakatlanmaları büyük bir talihsizlik. Kendilerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Takım arkadaşlarımıza acil şifalar dilerim. Sahada bir sağlık görevlisi veya bir ambulansın bulunmaması bizleri üzdü" dedi.

Öte yandan el bileği kırılan Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan'ın 10 gün rapor aldığı öğrenildi. Karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?