30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

DP lideri Soylu, Manisa'da

Demokrat Parti (DP) Manisa il kongresine katılan Genel Başkan Süleyman Soylu hükümete kriz konusunda uyarılarda bulundu.


Kongre nedeniyle merkez ve ilçelerden çok sayıda DP’li sabah erken saatlerde spor salonunun önünde toplandı. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu öğle saatlerinde kongrenin yapıldığı spor salonuna gelerek kendisini dışarıda bekleyen partililerin tek tek elini sıktı. Salona kalabalığın alkışları arasında giren soylu partilileri selamladıktan sonra Eski Çevre Bakanı ve eski Manisa Milletvekili Rıza Akçalı ve eski milletvekili Halil Yurtseven ile birlikte protokol bölümünde yan yana oturdu.
Divan başkanlığını DP Genel Başkanı Nevzat Ceylan’ın yaptığı kongrede önce İl Başkanı ve aynı zamanda kongrenin tek başkan adayı Murat Ercoş, ardından da Rıza Akçalı birer konuşma yaptılar. Daha sonra kürsüye gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, yer yer boşlukların olduğu salondaki partililere hitaben bir konuşma yaptı. Hükümeti ekonomik kriz ve terör konularında sert bir dille eleştiren Süleyman Soylu, “ABD 15 bin kilometre uzaktan gelerek bize istihbarat sağlayacakmış! Talabani’ye ‘ya haddini bil ya da biz bildiririz’ diyebilen bir irade yok bu hükümette. Bunlar terör meselesini küçümsediler. Irak’ın kuzeyi temizlenmeden terör bitmez. Türkiye 30 yıl daha bu işle uğraşır.”dedi.


Ekonomik kriz nedeniyle dövizin hızla yükseldiğini, işsizliğin yüzde 20’lere yaklaştığına dikkat çeken Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin sadece özel sektöre 190 milyar dolar borcu var. Faizler yüzde 25 sınırına gelmiş. Protesto edilen çek miktarı 6,2 katrilyona ulaştı. 300 bin kredi kartı mağduru var. Cari açık patlamak üzere olan bir bomba gibi oldu. AK Parti iktidarı yolsuzluklar iktidarına dönüşmüş. Şuandan itibaren reel sektör ile küçük ve orta boy işletmelere destek verilmeli, önlem alınmalıdır. Aksi halde 2001 krizinden daha derin bir krizle karşı karşıya kalacağız.”
Türkiye’yi karış karış dolaştığını da hatırlatan Soylu, “60’dan fazla İl, 800 ilçede kongreler yaparak buraya geldim. Partimize ilgi çok büyük. Biz boyun eğenlerin değil millet iradesinin partisiyiz. Yerel seçimlerde de büyük bir başarı elde edeceğiz.”diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmakların arından seçimlere geçildi. Tek listeli kongrede bir süre önce DP Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atanan Murat Ercoş bu kez seçilerek il başkanı oldu. Kula, Kırkağaç, ve Selendi ilçelerinden delegeler henüz ilçe kongreleri yapılmadığı için il kongresine katılamadı. Ercoş’un listesinde şu isimler bulunuyor: Adnan Çakmak, Hayrettin Omakluoğlu, Süreyya Burçakoğlu, Nihat Gülserliler, Burak Özkösemen, Mehmet Boyman, Meriç Bahadır, Şükrü Kantar, Serdar Yemişçi, Murat Büyükşahin, Halil Başkentli, Mustafa Solmaz, Halime Köseler, Orhan Üçbaylar, Selahattin İyikanlı, Arman Uludemir, Hüseyin Uzunlar, İdris Tünk, Ömer Şakir Yelkenci, Tolga Benli, Mustafa İnne, Birol Erkan, Yasin Çınarlı, Gökhan Soyutemizler, Kamil Kuş, Mehmet Ali Avkıran, Ramazan Yılmaz, Şerif Sandıkçı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?