30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

DP'de 8 ilçede kongre

Demokrat Parti (DP) Manisa Merkez ilçe kongresinde Akif Özer partinin yeni Merkez İlçe Başkanı olurken, aynı anda 7 ilçede de kongreler yapıldı.


DP Manisa Merkez İlçe Kongresi Ziraat Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 22 Temmuz seçimlerine DP’den milletvekili aday adayı olan Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uludemir’in divan başkanlığını yaptığı kongreye partinin önde gelen bazı isimlerinden eski bakan Rıza Akçalı, eski milletvekili Halil Yurtseven ve eski belediye başkanlarından Zafer Ünal, Mustafa Çapra da katıldı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter’in yanı sıra bazı oda başkanları ve partililer de kongrede hazır bulundu.


ARTIK YENİ KUŞAKLAR GÖREVE GELMELİ
Kongrede söz alan eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, hükümete bazı eleştiriler yönettikten sonra Manisa’daki değişimle ilgili açıklamalarda bulundu. 20 yıldır partide çeşitli görevler aldığına dikkat çeken Akçalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni arkadaşlarımız, genç arkadaşlarımız görev almalı. Artık kuşak değiştirme zamanı gelmiştir. Bize düşen de bu gençleri desteklemektir. Çünkü mecliste millet adına muhalefet yapan bir parti maalesef yoktur. Bu partinin DP olacağına inanıyorum.”
Akçalı’nın ardından söz alan DP İl Başkanı Murat Ercoş ise kısa bir konuşma yaptıktan sonra sözü Merkez İlçe başkan adayı Akif Özer’e bıraktı. Tek listeli seçimde delegelerin karşısına çıkan Akif Özer, temiz siyaset anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek, “DP iktidara geldiğinde milletin efendisi olan köylünün yanında olacaktır.”diye konuştu.


Partinin ağır toplarından Zeynel Balkız, görevden alınan eski il başkanı Rıfat Uygur, Merkez İlçe Başkanı İsmail Şahin ve muhalif isimlerin gelmediği kongrede Akif Özer DP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı oldu. Özer’in yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor: Ahmet Kemal Yercen, Zeki Apak, Ayhan Gönül, Hasan Bulgurcu, Murat Güven, Servet Semiz, Mahir Arslan, Süleyman Gülsuyu, Ayhan Güçlü, Onur Özgün, Ömer Bürçe, Özkan Satılmış, Yunus Çoban, Hüseyin Kurt, Hasan Güçtekin, İskender Karatay, Sıtkı Koçyiğit, Sedat Güler.


AYNI ANDA 8 İLÇEDE KONGRE
DP’de kongreler zamanında yapılmadığı için Genel Merkez de dahil yönetimlerin geçersiz duruma düştüğü iddia edilmişti. Bu tartışmaların gölgesinde DP’de bayram öncesinde kongre seferberliği başlatıldı. Merkezle birilikte 8 ilçede kongreler gerçekleştirildi. Turgutlu ve Gölmarmara’da daha önce kongrelerin tamamlandığı belirtildi. Bugün merkezin yanı sıra Akhisar, Saruhanlı, Salihli, Köprübaşı, Soma, Ahmetli ve Selendi ilçelerinde de kongreler yapıldı. Kalan ilçelerde de kongrelerin en kısa zamanda yapılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 17:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?