30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

DP'den Adil Aygül'e yeşil ışık

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, Anavatanlı eski Belediye Başkanı Adil Aygül’ü partilerinde görmekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.


Demokrat Parti İl ve İlçe teşkilat yöneticileri ile partililer kahvaltıda bir araya geldi. İl Başkanı Murat Ercoş’un sahibi olduğu petrol istasyonundaki restoranda verilen kahvaltıya Eski Çevre Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, DP Haysiyet Divanı Üyesi Rüştü Akçakın, İl Başkanı Murat Ercoş, Merkez İlçe Başkanı Akif Özer ve partililer katıldı.


İlk konuşmayı yapan Merkez İlçe Başkanı Akif Özer, AK Parti’yi eleştirerek, “İktidar partisinin yöneticileri Manisa’da yüzde 60 oy alacaklarını iddia ediyor. Ne yüzle vatandaştan oy isteyecekler? Bu yağmaya milletimiz ‘dur’ diyecektir. Yerel seçimlerde tek alternatif Demokrat Parti olacaktır.”dedi.


İl Başkanı Murat Ercoş ise zamanında kongre yapılmadığı gerekçesiyle kayyum atandığı yönündeki haberlerle ilgili olarak açıklamada bulunarak, “Çeşitli sebeplerle genel merkez tarafından göreve atandıktan sonra 45 içinde kongremizi yapamadık. Ancak siyasi partiler dernekler gibi değildir. Kanunlara uygun bir şekilde kongremizi yaparak yönetimimizi belirledik. Şuanda görevimizin başındayız. Bu konuda Seçim Kurulu’nun kararı geçerlidir. Yerel seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Saruhanlı, Ahmetli, Kula, Alaşehir ve Kırkağaç’ta belediye başkan adaylarımızı belirledik. Diğer ilçelerde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”diye konuştu.


TÜRK SİYASETİ ALTERNATİFSİZ DEĞİL
Eski Çevre Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı da hükümeti eleştirdi. Türk siyasetinin alternatifsiz olmadığının altını çizen Akçalı, “Alternatifsizliği kader olarak görürsek bu demokrasinin yok sayılması anlamına gelir. Millet, idareyi bilmeyenlerin elinden alıp bilenlerin eline verecektir. Bu iktidara yerel seçimlerde sarı kart genel seçimde ise kırmızı kart gösterilecektir. Milletin suskun olması bunları kabul ettiği anlamına gelmez.”dedi.


Krizle ilgili iktidar partisine öneride bulunan Akçalı, “1 yıl boyunca SSK primlerini almasınlar, işverenler de rahatlasın. Böylece işçi çıkarmaların da önüne geçilmiş olacaktır. Bu bir somut tedbirdir. İsterlerse daha başka önerilerde de bulunabiliriz. Biz milletimizin menfaatlerini düşünüyoruz.”diye konuştu.

ADİL AYGÜL DÜRÜST BİR SİYASETÇİ
Yerel seçimlerde Demokrat Parti çatısı dışındaki hiçbir oluşumun içinde yer almayacaklarını vurgulayan Akçalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim çatımız altındaki oluşumlara açığız. Burası bir siyaset okulu. Buradan diploma alanlar var, diploma almadan gidenler var. Burada kalanlar, mücadele edenler sınıfın çalışkan öğrencileridir. 1989’da yapılan seçimde partimiz Manisa ile birlikte Türkiye genelinde 17 ilde belediye başkanlıklarını kazanmıştı. Bu başarı 1991’de iktidarın kapılarını bize açmıştı. Şimdi de benzer bir durum var. Adaylar üzerinde çalışıyoruz.”
Eski belediye başkanlarından Anavatan partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Adil Aygül’ün transferi konusunda görüşleri sorulan Akçalı şu cevabı verdi: “Adil Aygül 10 yıl Manisa Belediye Başkanlığı yapmış, değerli ve dürüst bir siyasetçidir. Kapılarımız kendisine açıktır. Partimizde görmekten memnuniyet duyarız. Bizimle siyaset yapmak isteyen herkese kapılarımız açık. Yakında merkez ve diğer ilçelerdeki adaylarımız netleşecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?