4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

DP'den iddialı projeler

Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Atilla Efendioğlu, çok sayıda partilinin katıldığı törende projelerini açıklayarak, “Çözüm burada, bana güvenin.”dedi.

Park Kafe’de yapılan tanıtım törenine eski Çevre Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, Borsa Meclis Başkanı Ergun Türek, DP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Rüştü Akçakın, İl Başkanı Murat Ercoş, Merkez İlçe Başkanı Akif Özer ve çok sayıda partili katıldı.

Partililerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen DP Belediye Başkan Adayı Atilla Efendioğlu, projelerini slayt sunumlarından da faydalanarak projelerini anlattı.

ÖNCE İNSAN

İnsan unsurundan yola çıkarak projeler hazırladıklarına dikkat çeken Efendioğlu, “Bizim Belediyecilik anlayışımız insanı merkeze alıp her şeyi insan için insanla birlikte gerçekleştirme sanatıdır. Şehrimizde yaşayan tüm insanları aynı ailenin birer ferdi olarak görüp hiç kimsenin kendisini yalnız hissetmeyeceği ihtiyaç sahiplerinin mutlu ve geleceğe karşı umut taşıyan sosyal ortamı oluşturacağız. Mevcut yaşam alanlarındaki sıkıntıları gideren, yeni ulaşım aksları ile trafiği rahatlatan, sosyal donatılarıyla her türlü ihtiyaca ve büyümeye cevap veren şehircilik anlayışını hayata geçireceğiz. Şehirlerde oluşan olumsuz çevre etkileri kişisel sağlık sorunlarının en önemli sebebidir. Tüm belediyecilik hizmetlerinde çevresel etkileri göz önüne alarak sağlıklı yarınları birlikte yaşayacağız.”dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ
Eğitim alanında örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini vurgulayan Efendioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim ve öğretim gelişmiş toplumların temel dinamiği bilgi birikimi ve iyi eğitilmiş insan potansiyelidir. Bunu ortaya çıkarmak bizim asli görevimizdir. kültür ve sanat toplumsal gelişimin en önemli unsurlarıdır. Şehrimizdeki farklı kültür mozaiğinin kaynaştırılması, sanatsal faaliyetler ile ortaya konulması sonucu hepimizin kendimizden bir parça bulacağı Manisalılık Ruhunun yaratılmasını hep birlikte sağlayacağız. Bireylerin sosyal hayat içerisinde kişisel gelişiminin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için ferdi ve takım sporlarına yönelik teşvik edici çalışmaların yanında, spor yapma olgusunun tüm kente yayılması için gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Kentimizdeki tarihi, kültürel ve tabiat zenginliklerinin tanıtımını daha etkin şekilde yaparak kentimizin turizm potansiyelini arttıracağız. Sürdürülebilir enerjinin sağlanması ve enerjinin tasarruflu kullanılması belediyemizin önemle üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir. Temel yönetim anlayışımızı temsil edilme, yönetime katılma ve denetleme üzerine düzenledik. Kentte yaşayan tüm bireyleri kapsayarak ortak aklı oluşturan yönetim anlayışını benimseyeceğiz.”

Efendioğlu projelerini şöyle sıraladı: Çöp sorununun çözümü için geri kazanım projesi, Manisa CBÜ Muradiye kampusu, Akgedik ve OSB ararsında hafif raylı metro sistemi, Belediye Sosyal Tesisleri Projesi, bayanlar için Hamınevi Projesi, Gençler için Kültür ve Sanat Kongre Merkezi, çeşitli spor tesisleri, kent merkezinde Havuzlu Çarşı Projesi, Kent Pazarı ve Otaparkı, Kentsel Gelişim Projesi ve çeşitli projeler.  Toplantının sonunda Efendioğlu partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra kürsüye gelen eski Çevre Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, halkın bu seçimlerde kafası ranta çalışanlarla hizmete çalışanları ayıracağını söyledi. Akçalı; DP’nin bu seçimlerde Atilla Efendioğlu ile belediye başkanlığını kazanacağını iddia etti.

Toplantının sonunda DP İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla partililer el ele tutuşarak, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:10:49
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 13:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?