3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

DP'den 'kırmızı bant' kampanyası

MANİSA'DA DP'Lİ HANIMLARDAN 'KIRMIZI KURDELE' EYLEMİ

Demokrat Parti'nin (DP), karar alma mekanizmalarında kadınların temsil oranını arttırmak amacıyla yurt genelinde başlattığı "DEPAR-81 İl Kırmızı Bant Kampanyası" DP Manisa Kadın Kolları tarafından il ve bağlı ilçelerinde uygulamaya konuldu.

DP Manisa Kadın Kolları başkanları ve üyeleri kollarına taktıkları kırmızı bantla basın toplantısı düzenlediler. Parti binasında yapılan toplantıda, temsil hakların arttırılması yönünde kapı kapı dolaşarak sorunlarını aktaracaklarını ve kadınların siyasette dah aktif, erkeklerle eşit oranda görev alabilmeleri yönünde gerekin direnişi yapacaklarını belirtiler. Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit düşen erler ve madende hayatlarını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan DP Kadın Kolları Başkanı Hesna Dayıoğlu, "Demokratik alanlarının açılımı eşit hak, eşit sorumluluk ile başlar. Demokrat Parti çözümleri kadınlarla birlikte oluşturduğu bu tarihi çalışmalarında tüm vatandaşların desteğini beklemekte. 21 Kasım Manisa mitingimiz ile sembolik olarak başlatılan kırmızı bant kampanyamız, Türkiye'de kadınların seçme ve secimle hakkını kazanmasının 75. yılı olan 5 Aralık gününü takiben bugün 14 Aralık günü saat 10.30'da bütün illerdeki teşkilatlarımız kadın kolları üyelerince aynı saatte başlamıştır. Sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak bu sürdürülecektir. Demokrasi için kadın, kadın için demokrasi istiyoruz “dedi.

DP Kadın Kolları Eş Başkanı Çiğdem Bilgin de, “1924 yılında Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına sahip olmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve saygı ile anıyoruz. Pek çok ülkeden daha önce bu hakka sahip olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Ancak Türkiye'de kadınlar seçme ve seçilme hakkına sahip olsalar da erkeklerle eşit temsil edilmemektedir. TBMM'deki 500 milletvekilinin yalnızca 50'si yani yüzde 9,1 kadın, 2 bin 903 belediye başkanının yalnız 26'sı yani yüzde 0.09'u kadındır. Yine yerel meclislerde ise kadınların temsil oranı yüzde 4.5'dur. Bu demektir ki, kadınlar TBMM'de yok. Yerel yönetimlerde, yerel meclislerde ise hiç yok. Demokrat Parti kadınların siyasette temsili bir demokrasi meselesidir. Kadınlara siyasi karar alma mekanizmalarında yer alması, demokrasinin en önemli göstergelerindendir. Kadınlar siyasi partilerde, yerel yönetimlerde, mecliste eksikliği hatta yokluğu yalnızca kadınların değil, tüm Türkiye'nin sorunudur. Toplumun şekillenmesindeki en önemli unsurlardan biridir kadın. Bu aynı zamanda bir kalkınma ve gelişme meselesidir. DP bu soruna acil çözüm getirmeye kararlıdır. Partimiz 3-5 kadını süs eşyası gibi vitrine koyup kadın oylarını alma yaklaşımını doğru bulmamaktadır. Mecliste, yerel yönetimlerde kadınları gerçekten temsil edecek, onların sorunlarını takip edecek çözüm getirecek kadınları siyasete taşıma amacındadır. “ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:12:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 23:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?